Najnovije vesti
Home / Sport / Drugi Kup grada Zaječara u malom fudbalu: POBEDNIKU 150.000 DINARA
Drugi Kup grada Zaječara u malom fudbalu: POBEDNIKU 150.000 DINARA

Drugi Kup grada Zaječara u malom fudbalu: POBEDNIKU 150.000 DINARA

Drugi po redu Kup grada Zaječara u malom fudbalu održaće se na Popovoj plaži u periodu od 17. do 21. septembra, rečeno je danas na konferenciji za novinare.

Utakmice koje će se igrati na rukometnim terenima na Popovoj plaži najavljene su za popodnevne i večernje sate.

„Uslovi za igru će ove godine biti bolji nego prošle godine. Ove godine je zamenjena kopletna rasveta“, istakao je pomoćnik gradonačelnika grada Zaječara, Milan Stanković, skrećući pažnju da je najveća zamerka na prošlogodišnju organizaciju bila upravo slaba osvetljenost terena. On je  kazao da velikim brojem sporstkih manifestacija pokušavaju da održe takmičarski duh kod Zaječaraca, ali i promovišu zdrav način života.

Generalni sekretar sportskog saveza grada Zaječara, Igor Božinović kaže da sistem takmičenja još nije poznat i da će zavisiti od broja ekipa, kao i da će biti poznat čim se prijave budu zatvorile. Turnir je otovorenog karaktera i mogu se prijaviti učesnici iz ostalih gradova Srbije ali i drugih država.

„Shodno podlozi na kojoj se igra i vremenu kada se turnir održava zadovoljni smo i nadamo se da će ove godine biti veći odziv “ istakao je Božinović.

Za regularnost utakmica biće zadužene sudije iz Zaječara, dok je novina u odnosu na prethodnu godinu to što sada neće biti razvrstavanja po kategorijama, a unutar jedne ekipe moćiće da igraju igrači različitih uzrasta.

Finale kupa najavljeno je za slavu Grada Zaječara – 21. septembar. Za najbolje ekipe obezbeđene su novčane nagrade i to u iznosu od 50.000 dinara za trećeplasirane, 100.000 dinara za drugoplasirane, a najboljima na tabeli osim novčane nagrade od 150.000 dinara sleduje i prelazni pehar gradonačelnika Zaječara.

Svoje učešće najavilo je nekoliko ekipa iz Bora, Kruševca i Niša. Zainteresovani timovi se mogu prijaviti do 16. septembra u podne u prostorijima Sportskog saveza grada Zaječara. Kotizacije nema, a broj ekipa nije ograničen.

Pokrovitelj ove manifestacije je Grad Zaječara.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>