Najnovije vesti
Home / Ritam grada / Druga šansa za male maturante -Na području Zaječarskog okruga još 85 slobodnih mesta za buduće prvake
Druga šansa za male maturante -Na području Zaječarskog okruga još 85 slobodnih mesta za buduće prvake

Druga šansa za male maturante -Na području Zaječarskog okruga još 85 slobodnih mesta za buduće prvake

Testom iz matematike danas je nastavljen drugi krug završnog ispita za male maturante. 

Mali maturanti koji u junu nisu mogli da polažu završni ispit, novu šansu dobili su sada, a polaganje završnog ispita počelo je juče testom iz srpskog jezika i završava se sutra, 23. avgusta. Danas osmaci polažu matematiku a sutra kombinovani test sa pitanjima iz hemije, fizike, biologije, geografije i istorije. Na test izlaze oni koji su morali na popravni ispit, koji iz zdravstvenih ili nekih drugih razloga nisu polagali završni ispit u junskom roku. Na svakom od tri testa učenici maksimalno mogu osvojiti po 10 poena, dok uspeh iz škole nosi 70 bodova.

Preliminarni rezultati testa biće objavljeni 24. avgusta, a konačni 26. avgusta, nakon čega će uslediti treći upisni krug u srednje škole.

Kada je u pitanju Zaječar, sve škole su popunile svoja slobodna mesta za buduće srednjoškolce, osim Tehničke škole gde na smeru mašinski tehničar za kompjutersko konstruisanje, ima još 12 slobodnih mesta.
U Knjaževcu ima mesta u Gimnaziji, 10 na društveno-jezičkom smeru i 3 na prirodno-matematičkom, u Sokobanji ima 6 nepopunjenih mesta na opštem smeru Gimnazije, 15 mesta za profil finansijski administrator, 3 za konobara i 4 za turističkog tehničara.
Nakon prvog kruga, slobodnih mesta ima i u srednjoj školi u Boljevcu i to 12 za profil operater mašinske obrade i 20 mesta za tehničara za kompjutersko upravljanje.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>