Najnovije vesti
Home / Vesti / Druga faza projekta „Aktivni građani“ počinje sutra u Zaječaru
Druga faza projekta „Aktivni građani“ počinje sutra u Zaječaru

Druga faza projekta „Aktivni građani“ počinje sutra u Zaječaru

Druga faza projekta „Aktivni građani“, koju sprovodi British Council-a i ambasade Velike Britanije, počinje sutra, 21. februara u Prostoru za POMAK u Zaječaru. Događaju će prisustvovati direktorka British Council-a za Zapadni Balkan Clare Sears, koordinator projekta Zorana Josić, kao i predstavnici lokalne administracije, nevladinih organizacija i medija.

Projekat „Aktivni građani“ sprovodi aktivnosti kojima se osnažuju sposobnosti mladih ljudi iz različitih krajeva Zapadnog Balkana. Druga faza projekta sastojaće se od obuka za mlade ljude iz lokalnih zajednica sa ciljem da im omoguće da postanu aktivni građani. Program motiviše učesnike da bolje razumeju svoje lokalne zajednice i njihov položaj u regionu, te da aktivno rade na njihovom unapređenju.

Projekat takođe jača sposobnosti mladih potrebne za zapošljavanje na savremenom tržištu rada, kao i njihovo razumevanje odgovornosti institucija prema potrebama iaspiracijama mladih.

Partneri British Council-a iz nevladinog sektora na projektu su Timočki omladinski centar iz Zaječara, Udruženje studenata sa hendikepom iz Beograda, Udruženje za reviziju pristupačnosti iz Beograda, Ženska alternativa iz Sombora, Centar za omladinski rad iz Novog Sada, Program za dijalog mladih iz Novog Sada i NVO CETRA iz Pančeva.

Početak druge faze projekta zakazan je za 10 sati.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>