Najnovije vesti
Home / Ritam grada / Drastični porast, pa pad temperature -U Zaječaru sve toplije…
Drastični porast, pa pad temperature -U Zaječaru sve toplije…

Drastični porast, pa pad temperature -U Zaječaru sve toplije…

Od jutros u istočnoj Srbiji oblačno bez padavina. U Zaječaru sunčano, u 9 sati izmereno je 5 stepeni, na Crnom vrhu -2, u Negotinu izmereno 8 stepeni. 

Do petka u Zaječaru meteorolozi najavljuju i do 15 stepeni, očekuje nas sunčano i suvo vreme.

Na putevima u Timočkoj Krajini kolovozi I, II i III prioriteta su vlažni, a vidljivost je dobra.

Učestali su sitni odroni duž svih nestabilnih kamenih kosina, najizraženiji na Đerdapskoj magistrali. Moguća je poledica u jutarnjim časovima.

Zbog drastičnog skoka temperature, a odmah zatim i naglog pada – ove nedelje u Srbiji biće i do 20 stepeni Celzijusovih, a zatim nas čeka do 15 stepeni manje, i zdravi mogu da osete razne tegobe, dok su glavni na udaru hronični bolesnici.

Prema podacima Republičkog hidrometeorološkog zavoda, još sutra se očekuje hladnije vreme, dok će u sredu temperature skočiti na 15, pa i do 20 stepeni Celzijusovih u pojedinim delovima Srbije. Već u petak, nakon toplog i suvog jutra, sledi pad temperature za čak 15 stepeni, a ponegde će biti praćen i susnežicom i snegom.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>