Najnovije vesti
Home / Vesti / DRAGAN JOVANOVIĆ VLASNIK „TEHNOMEDIA CENTRA“ DOBITNIK PRIZNANJA REGIONALNI POSLOVNI LIDER
DRAGAN JOVANOVIĆ VLASNIK „TEHNOMEDIA CENTRA“ DOBITNIK PRIZNANJA REGIONALNI POSLOVNI LIDER

DRAGAN JOVANOVIĆ VLASNIK „TEHNOMEDIA CENTRA“ DOBITNIK PRIZNANJA REGIONALNI POSLOVNI LIDER

Na juče održanoj sednici Parlamenta privrednika i sednice sektorskih odbora Regionalne privredne komore Zaječarskog i Borskog okruga, podnet je izveštaj o pokrenutim i realizovanim zakonodavnim inicijativama kao i Plan rada Komore za narednu godinu. Takođe, prezentovani su  Biznis portal Privredne komore Srbije, Evropska mreža preduzetništva i Tehnomedia centar. O ovim temama govorili su direktor PKS RPK Zaječarskog i Borskog okruga Dejan Tošić, Ljubinko Gobeljić, predsednik Parlamenta privrednika i Nermina Ljubović, direktorka Direktorata Privredne komore Srbije. Na sednici su dodeljene i nagrade Privredne komore Srbije RPK Zaječar za poseban doprinos razvoju privrede i regiona i za regionanog poslovnog lidera, kao i jubilarne nagrade PKS. Priznanje za regionalnog poslovnog lidera ove godine je dodeljeno Draganu Jovanoviću, vlasniku Tehnomedia centra. Ove godine dodeljena je i posebna zahvalnica Carinarnici Kladovo.

-Parlamenti Privrednih komora su osnovni temelj komorskog sistema Srbije koje čine predstavnici najreprezentativnijih kompanija svakog regiona. Na parlamentima je značajna uloga i veliki posao da pokreću inicijative za unapređenje privrednog ambijenta i za otklanjanje prepreka u poslovanju. To je instrument koji je ustanovljen zakonom od privrednim komorama zahvaljujući kojim smo već postigli značajne rezultate na regulisanju i na unapređenju regulative a koja je od značaja za privredu. Samo ove godine je pokrenuto oko sto inicijativa od kojih je preko 35 uspešno realizovano. I danas smo ovde da bi smo govorili upravo o rezultatima koje smo postigli u ovoj godini, a i da bi smo privrednicima predstavili mali deo usluga i servisa koji im stoje na raspolaganju, a koje im znatno mogu olakšati i unaprediti poslovanje jer u poslednje tri godine otkako funkcionišemo kao jedinstveni komorski sistem po novom zakonu o  privrednim komorama posebno smo posvećeni razvoju usluga i servisa, a koje privrednici traže od nas i posebno godinu dana digitalizaciji tih usluga i servisa kako bi privrednicima bili na raspolaganju, sedam dana u nedelji, 24 sata. Na tome smo veoma mnogo radili i postigli značajne rezultate i to smo danas privrednicima i predstavili, istakla je Nermina Ljubović iz Privredne komore Srbije.

Direktor PKS RPK Zaječarskog i Borskog okruga Dejan Tošić je rekao da je po prvi put jedna organizacija ovakvog skupa poverena jednoj kompaniji.

-Ova kompanija gde održavamo ovaj značajan skup je primer ne samo u Timočkom regionu nego u celoj Srbiji. Uz dogovor sa vlasnikom i osnivačem Tehnomedija centra danas smo u njihovim prostorijama održali radni deo sastanka sa osvrtom na finansijski plan za 2020. Godinu i radni deo gde smo podelili godišnja priznanja za postignut uspeh i doprinos u razvoju privrede Timočkog regiona. Ove godine smo priznanje dodelili i carinarnici Kladovo za svu pomoć koju su ukazali našim privrednicima Zaječarskog i Borskog okruga, rekao je Tošić i dodao:

„Inače, ja sam lično izuzetno zadovoljan radom Parlamenta privrednika, s obzirom na potencijal koji ima Zaječarski i Borski okrug, jer je vrlo slab. Malo imamo velikih kompanija u celom regionu, ali ono što se mi kao Komora trudimo jeste da i najmanjim preduzetnicima pomognemo koliko i velikim kompanijama. Sad mnogo više možemo pomoći velikim kompanijama zato što iza nas stoji jedan veliki sistem i mreža Privredne komore Srbije i da rešavamo probleme koje imaju“.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>