Najnovije vesti
Home / Ritam grada / Dr Mirko Nikolić: LISTU SMO OTVORILI ZA VANSTRANAČKE KANDIDATE
Dr Mirko Nikolić: LISTU SMO OTVORILI ZA VANSTRANAČKE KANDIDATE

Dr Mirko Nikolić: LISTU SMO OTVORILI ZA VANSTRANAČKE KANDIDATE

Koalicija „Socijalistička partija Srbije – Jedinstvena Srbija“ u Zaječaru juče je predala listu za predstojeće lokalne izbore u Zaječaru, pa tako nosi broj 3.

Nosilac liste „Socijalistička partija Srbije – Jedinstvena Srbija“ je Ivica Dačić, a prvi na listi je dr Mirko Nikolić.

„Naša lista ima puno novih imena, više od 50 %, otvorili smo je za vanstranačke kandidate, jer smo na taj način hteli da izađemo iz partijskih okvira. Na našoj listi ima pravnika, lekara, profesora, inžinjera, farmaceuta, arheologa, književnika, privatnih preduzetnika, sportista, studenata i mnogo vanstranačkih ličnosti. Ono što želimo da istaknemo je  da ćemo u predstojećoj kampanji nastojati da što bolje predstavimo ljude sa naše liste“, rekao je dr Nikolić i dodao:

„Ideje Socijalističke partije su opšte poznate, borba za životnu sredinu, poljoprivredu, pravični porezi, sugurnost i solidarnost, borba protiv siromaštvo, žene, porodica i deca, zdravlje, lečenje, dostojanstvo, kvalitetno obrazovanje, penzija i nauka. O programu ćemo govoriti u kampanji, o vraćanju dugova grada, funkiconisanju  gradske uprave i javnih preduzeća, povezivanju grada i sela i socijalna politika. Tu su i strateška pitanja koja ćemo pokušati da nametnemo drugim političkim subjektima za jedan duži period, a među njima je i vodosnabdevanje, grejanje grada, borba za nova radna mesta uz pomoć republike“, naglasio je dr Nikolić.

„SPS i JS su prepoznatljive, kao što je i predsednik Ivica Dačić, nama nije potrebna posebna kampanja, zato i nemamo poseban slogan. Nismo imali snagu broja odbornika, ali smo iskustvom i stručnošću u prethodnom periodu uspeli da damo svoj doprinos u funkcionisanju gradske uprave u Zaječaru“, dodao je dr Mirko Nikolić.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>