Najnovije vesti
Home / Društvo / DOVIĐENJA ZIMO, dobro došlo proleće!
DOVIĐENJA ZIMO, dobro došlo proleće!

DOVIĐENJA ZIMO, dobro došlo proleće!

U Srbiji će danas biti pretežno sunčano i toplo, sa maksimalnih 18 stepeni Celzijusa, saopštio je RHMZ, koji je izdao upozorenje na intenzivno topljenje snega.
Kako se navodi, od danas do ponedeljka, 12. marta, očekuje se intenzivno otapanje snega u planinskim predelima do 1.300 metara visine, a tokom vikenda i na višim planinama.

U Srbiji će danas u jutarnjim satima po kotlinama i dolinama reka biti kratkotrajna magla. Tokom dana biće pretežno sunčano i toplo.
Vetar će biti slab do umeren, južnih pravaca. Najniža temperatura od -2 do 3 C, najviša dnevna od 14 do 18 stepeni.

I u Zaječaru će danas biti pretežno sunčano i toplo uz slab vetar promenljivog pravca. Najviša dnevna temperatura 13 stepeni. Prema prognozi meteorologa povećanje dnevnih temperatura očekuje nas i tokom vikenda, te će najviša dnevna sutra biti 15, a u nedelju 17 stepeni.
Crni i Beli Timok su u stagnaciji. Nivo Crnog Timoka ovog jutra je na koti 330, a nivo Belog Timoka opao je u odnosu na jučerašnje merenje za više od 30 centimetara i nalazi se na koti 220.

Prema izgledima vremena za narednih sedam dana, do 16. marta, za vikend se prognozira toplo vreme sa temperaturom znatno iznad prosečnih vrednosti.
U višim planinskim predelima intenzivno otapanje snega.

U subotu će biti pretežno sunčano, tokom noći uz prolazno naoblačenje u severnim krajevima ponegde kratkotrajna kiša.

Kako se prognozira, u nedelju se očekuje pretežno sunčano vreme, u košavskom području jugoistočni vetar u pojačanju. Posle podne postepeno naoblačenje, uveče i noću ponegde kiša ili pljusak.

Od ponedeljka će biti promenljivo oblačno, malo hladnije, mestimično kiša i pljuskovi, a moguće su i grmljavine.

Vozači treba naročito da budu oprezni prilikom preticanja jer zbog ispunjenih kolotraga vodom ili nailaskom na novonastala oštećenja vozač lako gubi kontrolu nad vozilom.

Posle intezivnih snežnih padavinama i jakih mrazeva, kada se za bolju prohodnost puteva koristi veća količina soli i kamenog agregata, stvaraju se nova oštećenja na kolovozu, najčešće u vidu rupa kojih najviše ima na mostovima i nadvožnjacima, pa je neophodna opreznija vožnja, saopštio je jutros AMSS.

Tih oštećenja ima i na drugim deonicama, a posebno na putevima u planinskim predelima.

Zato se preporučuje sporija vožnju, a posebno treba biti oprezan prilikom preticanja jer zbog ispunjenih kolotraga vodom ili nailaskom na novonastala oštećenja vozač lako gubi kontrolu nad vozilom.
U narednim danima očekuje se i veće prisustvo putara, koji će raditi na sanaciji novonastalih oštećenja.
Učestalih sitnih odrona ima duž svih nestabilnih kamenih kosina, u klisurama, usecima, zasecima. Najizraženiji su na Đerdapskoj magistrali.

Prema poslednjim informacijama „Puteva Srbije“, nema zadržavanja na naplatnim stanicama.

Prema podacima Uprave granične policije, na našim graničnim prelazima, na putničkim terminalima zadržavanja su do 30 minuta.

Često dolazi do formiranja dužih kolona vozila na ulazu i na izlazu iz Mađarske, tada zadržavanja mogu biti višesatna i duža u odnosu na zadržavanje koje vozače očekuje na našim graničnim prelazima, napominje AMSS.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>