Najnovije vesti
Home / Ritam grada / DOPISNIŠTVO RTS-A SE VEROVATNO VRAĆA U ZAJEČAR -Grad omogućava jeftiniji zakup prostora
DOPISNIŠTVO RTS-A SE VEROVATNO VRAĆA U ZAJEČAR -Grad omogućava jeftiniji zakup prostora

DOPISNIŠTVO RTS-A SE VEROVATNO VRAĆA U ZAJEČAR -Grad omogućava jeftiniji zakup prostora

Na nedavno održanoj sednici Skupštine grada Zaječara veliku polemiku izazvala je Odluka o davanju u zakup poslovnih prostorija grada Zaječara. Naime, reč je o davanju u zakup poslovnih prostorija u ekstra gradskoj zoni koju bi, po olakšavajućim okolnostima, odnosno po umanjenoj ceni za zakup, dobili emiteri RTS-a.

Gradonačelnik Zaječara Boško Ničić je prilikom obrazloženja ove odluke istakao da se u principu ne slaže sa svim stavkama ove odluke, navodeći da se ona našla na dnevnom redu isključivo zato što se radi o javnom servisu, te da RTS nema dovoljno sredstava da plaća punu cenu zakupa poslovnog prostora u ekstra zoni.

„Ja se ne slažem sa ovom odlukom ali donosi se isključivo zbog toga kako bi se vratilo dopisništvo RTS-a iz Bora u Zaječar, pošto su izrazili želju, a ne mogu u ekstra zoni da nađu drugi prostor koji njima odgovara, a oni ne mogu da plaćaju taj iznos. Nema nikakve mistike, niti Pinka, O2, Hepi, Mike i Žike. Ovde piše jasno „može dati u zakup“, ne piše „mora se dati u zakup“. Radni zaključak kada usvojimo ovo je da se prostor neće davati nikakvim emiterima, već Radio televiziji Srbije“. Svi koji mislite da ne treba da se vrati dopisništvo, glasajte protiv. Ako je već javni servis jedini emiter, zato se i zove javni servis, koji ima pravo da ubire pretplatu od građana, mi procenjujemo da je interes da se javni servis vrati jer je bahatošću drugih ljudi, taj servis isteran iz ovog grada. Sada su ljudi sami pokazali interes, ali da prostor bude u ekstra zoni po povoljnijim cenama jer ne bi imali po punoj ceni da plate, pa smo mi izašli sa ovakvim predlogom“, istakao je Ničić i dodao:

„Prvo treba da se donese ova odluka, pa onda oni da odluče da li će doći ili neće. A kad bude ugovor videćete da se radi o njima. Niti je zvao Pink, niti je zvao Hepi, jedino RTS se javio i već smo razgovarali dva, tri puta i sa šeficom dopisništva i sa ljudima u Beogradu koji se bave dopisništvima i rekli su da hoće da se presele iz Bora u Zaječar. Ja smatarm da je u interesu grada da se vrati dopisništvo“, rekao je Ničić.

Odbornik pokreta „Pobeda za naš grad“ Dr Nenad Ristović nije saglasan sa usvajanjem ove odluke uz obrazloženje da to nikako ne ide u prilog gradu, kao što je to bio slučaj i sa nekadašnjom Best televizijom koja je napravila velika dugovanja gradu.

„Mene samo interesuje ukoliko javnom servisu ili nekom drugom emiteru sa nacionalnom frekvencijom, dajemo pravo da pod istim uslovima direktne pogodbe, kao i agencije direkcije službe i druge organizacije čiji je osnivač Grad Zaječar, sklapa pogodbu, da li to znači ako nekoj agenciji, čiji je osnivač Grad Zaječar, dajemo da je cena kvadrata 100 dinara, da li će biti cena za RTS 30 do 50 procenata od te cene, odnosno 30 do 50 dinara“, rekao je Ristović.

Ničić je na kraju rasprave o ovoj tački dnevnog reda obrazložio da je početna cena po metru kvadratnom bez PDV-a 542 dinara u ekstra zoni, a da bi dopisništvo RTS-a plaćalo od 30 do 50% umanjene cenu zakupa, u odnosu na punu cenu.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>