Najnovije vesti
Home / Vesti / DON DON POKREĆE POGONE ZA PROIZVODNJU PEKARSKIH PROIZVODA U ZAJEČARU
DON DON POKREĆE POGONE ZA PROIZVODNJU PEKARSKIH PROIZVODA U ZAJEČARU

DON DON POKREĆE POGONE ZA PROIZVODNJU PEKARSKIH PROIZVODA U ZAJEČARU

Zaječar, 11. oktobar 2019 – Kompanija Don Don, jedna od vodećih u proizvodnji hleba i pekarskih proizvoda, kupila je u aprilu 2019. deo imovine Žitoprometa – pogon pekare na lokaciji u Zaječaru. Zaječarska pekara bila je veliki proizvođač hleba i peciva sa dugom tradicijom. Kompanija Don Don preduzela je sve potrebne planove i aktivnosti da bi se što pre i na najefikasniji način pokrenula proizvodnja na toj lokaciji, s obzirom na to da je proizvodnja obustavljena krajem aprila 2019. godine.

„Cilj kompanije Don Don je da što pre pokrenemo proizvodnju i lokalnom stanovništvu vratimo proizvod po kojima je Žitopromet bio poznat. Raspisan je i oglas za prijem radnika, očekujemo odziv zaposlenih Žitoprometa, jer su nam neophodni iskusni radnici za pokretanje pogona. Očekujemo da će se uklopiti adekvatno u veliku porodicu koja ima više od 1600 zaposlenih koliko nas je u Srbiji,“ izjavio je Miloš Marković, direktor marketinga i razvoja kompanije Don Don.

„Poslovanje zasnivamo na realnim osnovama sa optimalnim brojem zaposlenih i prema trenutnim proizvodnim kapacitetima. Obučeni ljudi u proizvodnim pogonima su srce naše kompanije i spremni smo da uložimo u njih i ako treba u dodatnu edukaciju. S početkom proizvodnog procesa potrebe za stručnim kadrom se povećavaju. U toj fazi nova radna mesta popunjavaju se prvo kadrom koji je već radio u pogonu i dobro je upoznat sa procesima rada«, kažu u kompaniji.

Plan kompanije je da nakon potrebnih rekonstrukcija objekata i opreme, nastavi sa proizvodnjom i snabdevanjem regionalnog tržišta.
Don Don posluje u Srbiji od 2008. godine, i od tada do danas u pekarsku industriju Srbije kompanija je uložila više od 70 miliona evra. U vlasništvu ove kompanije su brendovi „Tvojih 5 minuta“ i „Naše zrno“.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>