Najnovije vesti
Home / Ritam grada / Don Don otvara s jeseni pogon za proizvodnju hleba i peciva u Zaječaru
Don Don otvara s jeseni pogon za proizvodnju hleba i peciva u Zaječaru

Don Don otvara s jeseni pogon za proizvodnju hleba i peciva u Zaječaru

U Gradskoj upravi danas je potpisan ugovor o otvaranju proizvodnog pogona Privrednog društva za proizvodnju hleba i peciva „Don Don“ DOO Novi Beograd u Zaječaru.

U ime grada Zaječara ugovor je potpisao Velimir Ognjenović predsednik Privremenog organa grada Zaječara, a u ime „Don Don“ kompanije Milan Todorović generalni direktor preduzeća „Žitopek“ Niš.

Milan Todorović generalni direktor „Žitopek“ Niš je izrazio zadovoljstvo zbog ostvarene saradnje sa gradom Zaječarom.

„Pogon će se nalaziti na prostoru starog grafičkog preduzeća, to je objekat koji prema mojoj informaciji nije u funkciji 35 godina. Taj deo grada ćemo vratiti u život. Nadamo se da ćemo sa devetim mesecom već krenuti sa proizvodnjom“, rekao je Todorović.

Aleksandra Đurišić pr kompanije „Don Don“ je istakla da je Zaječar želja ove firme već duže vreme.

„Vrlo brzo nakon potpisivanja ugovora mi ćemo početi sa nabavkom opreme, sa uređenjem prostora. Procene su da će se u sam pogon  i u uređenje potrošiti nekih pola miliona evra. U prvom trenutku će biti zaposleni nekih 40 ljudi, što u proizvodnji što u administraciji. Proizvodićemo hleb, a tu smo da slušamo i šta tržište ima da nam kaže.

„Kompanija „Don Don“ posluje u Srbiji od 2008. godine. Osim osnovnog proizvodnog pogona PDM u Pudarcima, nadomak Beograda, do sada je otvorila i pogone:„Fidelinka pekara“ Subotica, „Žitoprodukt“Zrenjanin, „Žitopek“ Niš, „MS pekara“Jakovo, „Zlatni Pek“ Leskovac, “AD Pekarstvo” Kraljevo, “Žitoprodukt” Kragujevac“, rekla je Aleksandra Đurišić i dodala:

U pekarama kompanije dnevno se proizvede 250.000 vekni svežeg hleba, a smrznuti program ima najveće proizvodne i skladišne kapacitete na Balkanu. Osim na srpskom tržištu, proizvodi se nalaze i na tržištima Slovenije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Makedonije i Bugarske.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>