Najnovije vesti
Home / Ritam grada / DON DON OTVARA POGON U ZAJEČARU NA PROLEĆE 2018.
DON DON OTVARA POGON U ZAJEČARU NA PROLEĆE 2018.

DON DON OTVARA POGON U ZAJEČARU NA PROLEĆE 2018.

SLEDEĆI POGON KOMPANIJA DON DON OTVORIĆE NA PROLEĆE 2018. U ZAJEČARU!

Kompanija pekarskih proizvoda Don Don iz Slovenije, u Srbiji je do sada otvorila osam pogona i dva mlina. Poslednji otvoreni pogon, prvi takve vrste u regionu, je fabrika tosta u Kragujevcu, koja je proizvodnju započela krajem juna ove godine.

„U Srbiji zapošljavamo 1.914 ljudi, za koje nismo tražili subvencije od države. Mi se inače u svom poslovanju ne oslanjamo mnogo ni na banke, već na sopstveni kapital“, kaže generalni direktor kompanije Don Don, Aleš Mozetič, a prenosi eKapija.

Na sledeći pogon u Srbiji ipak, neće se čekati dugo. Kako za eKapiju najavljuje Mozetić, sledeća Don Don fabrika u Srbiji biće otvorena već proleća 2018. godine i to u ZAJEČARU.

Podsetimo, slovenačka kompanija je u aprilu ove godine potpisala ugovor o zakupu 1.000 kvadrata poslovnog prostora u Zaječaru. Tada je najavljeno da će u opremu i infrastrukturu pogona u Zaječaru biti uloženo oko 500.000 evra i zaposleno oko 40 ljudi a da će se pogon nalaziti na prostoru starog grafičkog preduzeća.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>