Najnovije vesti
Home / Vesti / Doktoru Petru Paunoviću nagrada za ŽIVOTNO DELO I TRAJAN DOPRINOS PROUČAVANJU ISTORIJE SRPSKE MEDICINE
Doktoru Petru Paunoviću nagrada za ŽIVOTNO DELO I TRAJAN DOPRINOS PROUČAVANJU ISTORIJE SRPSKE MEDICINE

Doktoru Petru Paunoviću nagrada za ŽIVOTNO DELO I TRAJAN DOPRINOS PROUČAVANJU ISTORIJE SRPSKE MEDICINE

Doktor Petar Paunović, učitelj zdravlja iz Zaječara, dobitnik je nagrade Sekcije za istoriju medicine Srpskog lekarskog sruštva „Dr Vladan Đorđević“, za životno delo i trajan doprinos proučavanju istorije srpske medicine. 

Prilikom izbora ovogodišnjeg laureata nagrade „Dr Vladan Đorđević“, žiri je imao u vidu sveukupan doprinos doktora Paunovića, razvoju srpske medicinske istoriografije: objavljene knjige i naučne i stručne radove objavljene u časopisima i zbornicima radova saopštenih na naučnim i stručnim skupovima, takođe i aktivnost u organizaciji brojnih simpozijuma sa temom istorije medicine i narodne zdravstvene kulture.

Nagrada za životno delo i trajan doprinos proučavanju istorije srpske medicine, doktoru Petru Paunoviću, biće uručena na 142. sastanku Sekcije za istoriju medicine Srpskog lekarskog društva, u četvrtk 13. decembra, u 18.00 sati, u zgradi Srpskog lekarskog društva.

One comment

  1. Dr sc. Milanče Mitovsk

    Vrlo poštovanom doktoru Petru Paunoviću, učitelju zdravlja iz Zaječara, čestitam mu dodelu nagrade Sekcije za istoriju medicine Srpsko lekarskog društva “Dr Vladan Đorđević”, za životno delo i trajan doprinos proučavanju istorije srpske medicine. Gospodin Paunović toliko je pozitivna ličnost i učitelj-lekar da zaslužuje i mnogo veća priznanja. Žao mi je zbog toga, jer dr Paunović ne može stići na red od poltrona i klimoglavaca. Uz čestitke, želim mu da nastavi sa mudrom prezentacijom i podučavanjem građana iz oblasti zdravije, ljudkosti i bolje sutra, da ga služi zdravlje i um i neka obasja svoju okolinu vedrinom i raspoloženjem, kao što čini godinama. Preporučujem mu da kao lekar koristi Rajačko-svoje vino, u umerenim količinama, dok ga ne zaboli glava.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>