Najnovije vesti
Home / Društvo / Tragom vesti: Doktor Ventura dolazi u nedelju, KOMPLETNO LEČENJE MALOG NEMANJE I PREVOZ O TROŠKU RFZO
Tragom vesti: Doktor Ventura dolazi u nedelju, KOMPLETNO LEČENJE MALOG NEMANJE I PREVOZ O TROŠKU RFZO

Tragom vesti: Doktor Ventura dolazi u nedelju, KOMPLETNO LEČENJE MALOG NEMANJE I PREVOZ O TROŠKU RFZO

Tragom vesti koju su danas objavili pojedini zaječarski mediji, a u kojoj se navodi da su država i grad zakazali u slučaju malog Nemanje Jovanovića, koji boluje od kifoskolioze, deformiteta kičmenog stuba, te da zabrinutost iz dana u dan raste, jer i pored brojnih humanitarnih akcija za Nemanjino lečenje nije prikupljeno dovoljno novca za operaciju koja je hitno potrebna, pozvali smo poznatog voditelja Dejana Pantelića, člana Radne grupe pri Ministarstvu zdravlja, koji se na poziv Željka Vasića uključio u akciju, kako bi se što pre obezbedili uslovi za Nemanjino lečenje.

Dejana Pantelića, koji za sebe kaže da je po zanimanju roditelj, a ne voditelj, a koji se u akciju uključio na poziv Željka Vasića i koji je i sam posetio porodicu Jovanović u Zaječaru pre Nove godine, pitali smo da li postoji problem i da li je neko u celoj akciji zakazao.

Prema njegovim rečima, ovog puta država nije zakazala i urađeno je sve što je proceduralno i trebalo biti urađeno.

„Doktor Ventura dolazi u nedelju. Porodica ne treba ništa da juri, da traži sredstva. Dete će otići na pregled, Ventura će u ponedeljak povezati naše Ministarstvo i kliniku u Hamburgu“, navodi Deki Pantelić dodajući da će kompletne troškove prevoza i lečenja snositi država, odnosno Republički fond za zdravstveno osiguranje (RFZO).

U izjavi za Magnum radio gradonačelnik Zaječara Boško Ničić, izrazio je žaljenje što „neki manipulišu i zloupotrebljavaju zaista ozbiljno stanje u kome se nalazi mali Nemanja, zloupotreljavajući njegovu porodicu kako bi ispolitizovali čitavu  priču u pravcu koji apsolutno nije tačan i koji vodi samo ka tome da se blati vlast u Zaječaru i Gradska uprava“.

U izjavi za Magnum radio Ivica Jovanović, otac malog Nemanje potvrdio je da je danas razgovarao sa Dejanom Pantelićem, te da se odlazak za Nemačku očekuje naredne nedelje.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>