Najnovije vesti
Home / Donji Milanovac / Dogodilo se na današnji dan: ZAPOČETA GRADNJA JEDNOG OD NAJMODERNIJIH HOTELSKIH KOMPLEKSA U VELIKOJ JUGOSLAVIJI!
Dogodilo se na današnji dan: ZAPOČETA GRADNJA JEDNOG OD NAJMODERNIJIH HOTELSKIH KOMPLEKSA U VELIKOJ JUGOSLAVIJI!

Dogodilo se na današnji dan: ZAPOČETA GRADNJA JEDNOG OD NAJMODERNIJIH HOTELSKIH KOMPLEKSA U VELIKOJ JUGOSLAVIJI!

Na današnji dan, 20. juna 1975. godine, započeta je zemljanim radovima izgradnja  hotela „Lepenski vir“ u Donjem Milanovcu. Izgradnja hotela je započeta na padinama Papreničkog brda, na nadmorskoj visini od 160 metara iznad Donjeg Milanovca u veoma živopisnom ambijentu Đerdapskog Jezera.

U izgradnji hotela „Lepenski vir“ učestvovali su Regionalna zajednica za odmor i rekreaciju radnika i omladine Timočke krajine, „Komgrap“, Skupština opštine Majdanpek, HE „Đerdap“ i SO Majdanpek.

Hotelski kompleks „Lepenski vir“ bio je jedan je od najmodernijih u Velikoj Jugoslaviji i sastojao se od glavnog hotelskog objekta, nacionalnog restorana, sportskog terena, mini golfa, trim staze kroz šumu i zatvorenog bazena sa toplom vodom.

U hotelu je bilo 269 soba, 6 apartmana, 4 salona, kongresna sala, bar, dragstor, otvoreni vidikovci, automatska kuglana i disko klub.

U vreme izgradnje hotela ukupna vrednost objekta iznosila je 150 miliona novih dinara.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>