Najnovije vesti
Home / Društvo / DOGAĐAJ KOJI SE NE PROPUŠTA: Međunarodni sajam „Zdravo-domaće-prirodno“ u Zaječaru
DOGAĐAJ KOJI SE NE PROPUŠTA: Međunarodni sajam „Zdravo-domaće-prirodno“ u Zaječaru
Foto: "Zdravo-domaće-prirodno" 2017. godine

DOGAĐAJ KOJI SE NE PROPUŠTA: Međunarodni sajam „Zdravo-domaće-prirodno“ u Zaječaru

7. Međunarodni sajam „Zdravo-domaće-prirodno“, 4. Sajam finansiranja i 3. Sajam turizma biće organizovani u Zaječaru od 27. do 29. septembra.  Svečano otvaranje zakazano je za 12.00 sati u petak, na Trgu oslobođenja u Zaječaru. Ove godine će po prvi put biti uručena i značajna priznanja, i to za: najoriginalniji štand, za najposećeniji štand, najprirodniji, najzdraviji i najdomaći štand.

Međunarodni sajam „Zdravo-domaće-prirodno“ i ove godine privlači ogromnu pažnju. Prema rečima organizatora, sajam se održava sa ciljem promocije tradicionalnih, domaćih proizvoda i prava je prilika za širenje tržišta prirodnih proizvoda, povećanje proizvodnje i plasmana, ali i za razmenu znanja i iskustava. Sajam finansiranja je prilika da se na jednom mestu okupe predstavnici banaka i osiguravajućih kuća iz regiona i šire i predstave svoje ponude privrednicima i građanima. Jedan od najvažnijih ciljeva sajma turizma je predstavljanje turističkih potencijala, prirodnih resursa, kulturnog bogatstva i turističkih destinacija sa raznovrsnim sadržajima za odmor, zabavu, zdravstveni oporavak, sport, rekreaciju.

„Prvog i drugog dana Sajam će biti od 10.00 do 19.00 časova, dok će poslednjeg dana, odnosno u subotu, Sajam biti organizovan od 10.00 do 15.00 časova. I ove godine ćemo imati goste iz inostranstva, zadržali smo status međunarodnog sajma, pa tako imamo goste iz Bosne i Hercegovine, Republike Srpske, Slovenije i Hrvatske. Očekujemo naravno goste iz cele Srbije, od Subotice do Leskovca. Kao i do sada, biće tu raznovrsnih proizvoda, od tradicionalne hrane i pića, rukotvorina, kvalitetnih vina, rakija, meda i proizvoda od meda, sireva, dakle proizvoda iz svih mogućih krajeva. Ono što je najbolje u Srbiji biće na jednom mestu“, istakao je direktor PKS – RPK u Zaječaru, Dejan Tošić i dodao:

„Očekujemo oko 200 do 250 izlagača, a pripremili smo i brojne novine. Ove godine na zahtev izlagača, Sajam će biti produžen za još jedan dan, trajaće tri dana, a ono što je još novo u odnosu na raniji period je i to što ćemo ove godine podeliti pet značajnih priznanja, i to za: najoriginalniji štand, za najposećeniji štand, najprirodniji, najzdraviji i najdomaći štand. Mislim da izlagači koji budu tu, zaista to i zaslužuju. Moram da napomenem da će na sajmu biti i Agromehanika, čije će mašine biti postavljene u samom centru. Takođe, Fiatov program će biti zastupljen“.

Na Sajmu će se ove godine predstaviti i Zoološki vrt Bor, a prema rečima Slađane Savić, PR-a Zoološkog vrta, posetioci će, zavisno od vremenskih uslova, na Sajmu možda videti i neku od životinja Zoo-vrta.

„Zoološki vrt se uvek rado odaziva na sve sajmove jer je to dobra prilika da mi predstavimo naše javno preduzeće. Sam procenat turističke posećenosti grada Bora se povećao otvaranjem Zoološkog vrta. Mi smo osnovani 2011. godine sa svega 50 vrsta životinja i 70 jedinki. Sedam godina nakon toga brojimo 70 vrsta životinja i preko 130 jedinki, što je glavni i osnovni pokazatelj da ono što u Zoološkom vrtu radimo, definitivno radimo dobro. Kada su u pitanju organizovane posete, cena ulaznice je svega 100 dinara, a deca do 12 godina ne plaćaju ulaz, kada su redovni posetioci“, rekla je Slađana.

Zvanično otvaranje Sajma je u petak, u podne, kada će biti izveden i kulturno-umetnički program učenika Osnovne škole „Desanka Maksimović“.  U okviru Sajma, sada već tradicionalno, u četvrtak, 27. septembra, u Zaplet baru, u 21.00 čas, biće organizovana i humanitarna žurka, pod nazivom „Dobra stara vremena“. Ulaz je 200,00 dinara“.

Organizatori Sajma su Grad Zaječar i Privredna komora Srbije – Regionalna privredna komora Zaječar.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>