Najnovije vesti
Home / Ritam grada / Događaj koji se ne propušta: 6. Sajam „Zdravo-domaće-prirodno“
Događaj koji se ne propušta: 6. Sajam „Zdravo-domaće-prirodno“
Foto: "Zdravo-domaće-prirodno" 2016. godine

Događaj koji se ne propušta: 6. Sajam „Zdravo-domaće-prirodno“

6. Međunarodni sajam „Zdravo-domaće-prirodno“, 3. Sajam finansiranja i 2. Sajam turizma biće organizovani u Zaječaru predstojećeg vikenda – Svečano otvaranje zakazano je za 11 sati, 29. septembra, na Trgu oslobođenja u Zaječaru – Ove godine, po prvi put, u organizaciju sajma uključio se i grad Zaječar

6. Međunarodni sajam „Zdravo-domaće-prirodno“ i ove godine privlači ogromnu pažnju. Prema rečima organizatora, sajam se održava sa ciljem promocije tradicionalnih, domaćih proizvoda i prava je prilika za širenje tržišta prirodnih proizvoda, povećanje proizvodnje i plasmana, ali i za razmenu znanja i iskustava. Sajam finansiranja je prilika da se na jednom mestu okupe predstavnici banaka i osiguravajućih kuća iz regiona i šire i predstave svoje ponude privrednicima i građanima. Jedan od najvažnijih ciljeva sajma turizma je predstavljanje turističkih potencijala, prirodnih resursa, kulturnog bogatstva i turističkih destinacija sa raznovrsnim sadržajima za odmor, zabavu, zdravstveni oporavak, sport, rekreaciju.

Prvi put ove godine u organizaciju sajma uključio se i Grad Zaječar.

„Grad Zaječar je imao sluha ove godine da sagleda značaj sajma kao što je „Zdravo-domaće-prirodno“ i upravo će grad biti glavni organizator, dok će Regionalna privredna komora u Zaječaru biti suorganizator“,  istakao je direktor PKS – RPK u Zaječaru, Dejan Tošić.

Sajam će svečano biti otvoren u petak, 29. septembra na Trgu oslobođenja u Zaječaru kada će se prisutnima obratiti  episkop Timočki Ilarion, Dino Kalesić iz Kantonalne privredne komore Tuzla i direktor PKS-RPK u Zaječaru, Dejan Tošić. Sajam će otvoriti garadonačelnik Zaječara Boško Ničić. Na otvaranju će nastupiti zaječarski Hor „Lavirint“ i članovi Centra za tradicionalnu umetnost „Koreni“ iz Zaječara.

„Sajam i ove godine ima i humanitarni karakter, pa će za izlagače i prijatelje Sajma, u subotu, 30. septembra, u  Omladinskom centru biti organizovana humanitarna žurka „Dobra stara vremena“. Ovu žurku organizujemo u saradnji sa Fondacijom „Iskorak“ i zaječarskom Muzičkom školom „Stevan Mokranjac“, a sav prikupljen novac, na predlog gradonačelnika Ničića, ići će ove godine deci bez roditeljskog staranja. Cena ulaznice je 200 dinara“, istakao je Tošić.

Ove godine će, prema Tošićevim rečima, na sajmovima biti preko 300 izlagača, na Sajmu turizma će se predstaviti oko 20 turističkih organizacija a očekuju se i gosti iz Bosne i Hercegovine, Republike Srpske, Hrvatske i Bugarske.

Izlagačima je obezbeđen besplatan izlagački prostor.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>