Najnovije vesti
Home / Kultura / Dinamika music fascinirao Zaječarce (FOTO)
Dinamika music fascinirao Zaječarce (FOTO)

Dinamika music fascinirao Zaječarce (FOTO)

Gudački električni kvartet “Dinamika music” fascinirao je Zaječarce koji su ispratili njihov koncert na gradskom trgu.

Virtouznim izvođenjem dela klasične muzike, ali i kompozicija iz poznatih filmova, odabranih narodnih pesama i rok kompozicija u originalnoj obradi DJ Grapelija, ostavili su publiku bez daha. Dinamiku čine akademski muzičari školovani na Akademijama u zemlji i inostranstvu koji sjedinjuje muziku kroz vreme, od baroka do roka.

Idejni tvorac i vođa kvarteta je Katarina Ranić Čavić, a članovi su Katarina Stanimirović, Milovan Jovanović i pomenuti DJ Grapeli – Bogdan Čavić.
Kako ističu, oni su prvi u Srbiji koji su počeli da izvode remiks najpoznatijih kompozicija klasične muzike s ciljem popularizacije kvalitetne muzike među mladima.

Od kada je “Dinamika music” počela sa radom 2012. godine, reakcija publike je bila fantastična jer je komunikacija neuporedivo neposrednija u odnosu na klasične gudačke kvartete. Razlog leži u neobičnoj kombinaciji 3 električne violine sa di-džejom, koja se pokazala zaista izvanrednom što je zaječarska publika prepoznala i aplauzom pozdravljala izvođenje svake kompozicije.

Organizator koncerta je Narodno pozorišteTimočke Krajine – Centar za kulturu “Zoran Radmilović”a pokrovitelj je grad Zaječar.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>