Najnovije vesti
Home / Hronika / Devetnaestogodišnja Zaječarka uhapšena zbog „BOŽIJE DROGE“
Devetnaestogodišnja Zaječarka uhapšena zbog „BOŽIJE DROGE“

Devetnaestogodišnja Zaječarka uhapšena zbog „BOŽIJE DROGE“

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Nišu u saradnji sa policijom u Zaječaru zaplenili su više od tri litra psihoaktivne supstance DMT (dimetiltriptamin) tzv. „Božija droga“ i uhapsili J. J. (19) iz Zaječara, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršila krivično delo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.

Policija je u stanu osumnjičene u Zaječaru pronašla ukupno tri litra i 235 mililitara ove droge i prateću opremu za laboratoriju koja služi za preradu i proizvodnju sintetičkih droga.

„Božija droga“ ili psihoaktivna supstanca dimetiltriptamin (DMT) nova je droga u Srbiji, koju je policija u Srbiji pronašla prvi put u Beogradu 23. septembra ove godine.

Spada u takozvane sintetičke droge, prave je takozvani „kuhinjski hemičari“, a u prestonicu je stigla iz Kolumbije.

Kako otkrivaju stručnjaci, najveća opasnost leži u tome da je dovoljno da tokom pravljenja „božije droge“ temepratura na kojoj se sprema bude 19, umesto 18 stepeni, pa da se dobije supstanca 100 puta jača od heroina.

Osumnjičenoj Zaječarki je određeno zadržavanje do 48 časova nakon čega će, uz krivičnu prijavu, biti privedena Višem javnom tužilaštvu u Zaječaru.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>