Najnovije vesti
Home / Hronika / DETALJI STRAVIČNE NESREĆE KOD ZAJEČARA -IVANA IZGUBILA RODITELJE I BRATA: UMESTO PROSLAVE SUZE I TUGA
DETALJI STRAVIČNE NESREĆE KOD ZAJEČARA -IVANA IZGUBILA RODITELJE I BRATA: UMESTO PROSLAVE SUZE I TUGA

DETALJI STRAVIČNE NESREĆE KOD ZAJEČARA -IVANA IZGUBILA RODITELJE I BRATA: UMESTO PROSLAVE SUZE I TUGA

-Za mesec, dva trebalo je da se udam. Umesto belog nosiću crninu. Uđite da vam ispričam kako ostadoh bez najmilijih – kaže Ivana Angelov (28) koje je u saobraćajnoj nesreći u subotu izgubila sve najmilije: brata Igora (25), majku Dragicu (47) i oca Zorana.

Uzrok nesreće u kojoj je ova devojka izgubila porodicu još uvek se ne zna. Uviđaj mesta nesreće je završen, sada je predmet kod Osnovnog tužilaštva i ispituje se uzrok nesreće. Kako smo nezvanično saznali, otac Zoran je upravljao ’’opel kadetom’’ i direktno se sudario sa vozilom Brze pošte ’’folksvagen’’. Iza ’’opel kadeta je išao kombi koji se ’’zakucao’’ u ’’kadet’’. Nesreća se dogodila na magistralnom putu Zaječar-Negotin, kod skretanja za selo Salaš, a prema prvim podacima uzrok nesreće je najverovatnije slaba vidljivost i klizav put koji je bio prekriven tankim slojem snega koji je vejao, a nosio ga je jak vetar.

Nastradali supružnici Dragica i Zoran Angelov

U kući gužva, žamor nadjačavaju kuknjava i lelek. Došli komšije, kolege, prijatelji, familija. Ivana počinje da govori svoju najstrašniju noćnu moru:

-Trebalo je da zajedno proslavimo pravoslavnu Novu godinu, da se proveselimo, nasmejemo, počastimo. Zato su njih troje i krenuli po mene i mog verenika Nenada u negotinsko seo Vidrovac, gde sada živim. Krenuli da nas pokupe, da dođemo kod njih u Zaječar, u moju rodnu kuću, da ovde proslavimo – iznemogla od tuge priča Ivana.

Ona i Nenad, njen verenik, bili su raspoloženi i veselo čavrljali dok su čekali. Nisu ni slutili da je svo troje već mrtvo…

-Nikada neću zaboraviti majčin glas. Pozvala me oko 13 sati sa benzinske pumpe, kazala da su krenuli, samo da sipaju gorivo. Prošlo je skoro sat vremena, a oni ne stižu. Mislimo, zadržali se negde usput. Zvali smo ih na mobilne telefone, zvoni, niko da se javi. Mislimo, ne čuju telefone. Četiri sata kasnije zazvonio nam je telefon… – drhtavim glasom priča Ivana.

Igor Angelov poginuo je na licu mesta

Pozvala ih je komšika i kazala da su joj roditlji i brat imali saobraćajnu nesreću, da se nalaze u zaječarskoj bolnici i da su svi dobro. Posavetovala ih je da odmah krenu za Zaječar.

Nenad nastavlja Ivaninu priču:

-Odjednom ispred nas zastoj, policajac preusmerava vozila na sporedni put. Piđem mu, predstavim se, a on mi kaže ’’Desilo se ono najgore’’. Vraćam se do kola, gubim tlo pod nogama, ali Ivani ništa ne govorim. Nemam snage…

Stigli su u zaječarsku hitnu službu, lekari su im odmah dali inekcije za smirenje. Tada je Nenad kazao Ivani strašnu vest.

-Zagrlio sam je dok je jecala. Moramo da živimo dalje, ali ćemo ih zauvek patiti. Svi su bili dobri ljudi, vredni, pošteni, Zoran i Ivan su radili na građevini, Dragica je bila domaćica. Nikada ih nećemo prežaliti… – kaže Nenad.


S leva na desno: Dragičin otac Pejča Ilijev, Ivana, Nenad, Dragičin brat Dragan i majka Nada

Kuća se i dalje puni. Lelek ne prestaje. Nastradali sin i roditelji su u bolničkoj kapeli, sutra(ponedeljak) će biti obdukcija, a sahrana u utorak.

Iz daljine se čuje mačka koja neprekidno mjauče. Kažu, traži Dragicu, cele noći je mjaukala. Uzalud…


Smrskani “opel kadet“ u kome su poginuli sin, majka i otac

DRAGIČINA MAJKA OD ŠOKA NIJE VEROVALA

Dragičini roditelji otac Pejča Ilijevi, majka Nada i brat Dragan žive u Dimotrovgradu, a za tragediju im je javio Nenad.

-Zazvonio je telefon, javim se, kaže mi Nenad poginuli svi. Kako, gde, zašto, kada, pitam, a noge mi se odsekle. Odem u drugu sobu, majka odmara. Sednem do nje i kažem da nam svi nestadoše u tren. Ne veruje majka, počinjem i ja da ne verujem. Opet smo pozvali Nenada, kaže nam isto. Od šoka nismo mogli da poverujemo – govori Dragičin rođeni brat Dragan koji je dve godine mlađi od pokojne sestre.

Izvor: tkmagazin

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>