Najnovije vesti
Home / Vesti / Delegacije udruženja vojnih penzionera Rumunije, Bugarske i Srbije sastale se danas u Zaječaru
Delegacije udruženja vojnih penzionera Rumunije, Bugarske i Srbije sastale se danas u Zaječaru

Delegacije udruženja vojnih penzionera Rumunije, Bugarske i Srbije sastale se danas u Zaječaru

Delegacije udruženja vojnih penzionera Rumunije, Bugarske i Srbije sastale su se dans u Zaječaru, a sa njima je u salonu Gradske uprave razgovarala Marina Milić, zamenik gradonačelnika.

Delegaciju Rumunije predvodio je predsednik Udruženja vojnih penzionera Rumunije, general potpukovnik Nekulaj Bahnareanu iz Bukurešta. Sastav rumunske delegacije činili su još pukovnik Octavian Cococeanu iz Krajove, predsednik udruženja vojnih penzionera Županije Dolj i brigadni general Ioan Pana iz Turn Severina , predsednik udružena vojnih penzionera županije Mehedinci.

Bugarsku delegaciju predvodio je predsednik Udruženja vojnih penzionera general potpukovnik Zlatan Stojkov iz Sofije, a sa njim je u Zaječar doputovao i pukovnik Venizel Petkov, predsednik Udruženja vojnih penzionera okruga Vidin.

Delegaciju udruženja vojnih penzionera Srbije predvodio je general potpukovnik Ljubomir Draganjac iz Beograda, a sastanku su prisustvovali i predsednik Udruženja vojnih penzionera Zaječara, pukovnik u penziji Ljubomir Reljanović i pukovnik Zvonimir Pešić, urednik časopisa „Vojni veteran“.

Takođe, susretu je prisustvovao i potpukovnik Vladica Vučković, komandant garnizona Zaječar.

Članovima ovih delegacija dobrodošlicu je poželela zamenica gradonačelnika Marina Milić, dok je predsednik Udruženja vojnih penzionera Srbije general potpukovnik u penziji Ljubomir Draganjac zahvalio u ime oficira na današnjem prijemu.

Saradnja ova tri udruženja postoji već 5 godina, a današnji satanak organizovali su članovi Udruženja vojnih penzionera grada Zaječara.

One comment

  1. Kada čuje ΛV da su vojni penzioneri bili u Zaječaru na sastanku sa kolegama iz Rumunije i Bugarske, povećaće im kvotu otimanja penzija. I to je nešto, povećaće se BDP.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>