Najnovije vesti
Home / Vesti / Delegacija grada Zaječara u Mađarskoj: Rešavanje problema otpada na deponiji Halovo (FOTO)
Delegacija grada Zaječara u Mađarskoj: Rešavanje problema otpada na deponiji Halovo (FOTO)

Delegacija grada Zaječara u Mađarskoj: Rešavanje problema otpada na deponiji Halovo (FOTO)

Gradonačelnik Zaječara Boško Ničić i direktor Regionalne agencije za razvoj istočne Srbije Vladan Jeremić u dvodnevnoj su poseti Mađarskoj.

Juče, 8. februara su sa partnerima iz mađarske kompanije „Polus“ obišli recklažni centar ove kompanije u Miškolcu, koji posluje u okviru kompanije „Cirkont“ kao i deponiju firme „ZoldVogly“.

Danas će sa predstavnicima „Polusa“ obići postrojenje za preradu otpadnih voda u Siofoku na obalama jezera Balaton, a nakon toga prisustvovati forumu u hotelu „Meriot“ u Budimpešti koji će otvoriti premijer Mađarske Viktor Orban i premijerka Srbije Ana Brnabić.

Početkom godine održan je sastanak predstavnika firme „Polus“, sa gradonačelnikom Ničićem. Tom prilikom je razgovarano o namerama ove firme da učestvuju u rešavanju problema odlaganja otpada na deponiji Halovo. Tada je Gradonačelnik dobio poziv da poseti njihovo postrojenje za preradu otpada u Mađarskoj, u Miškolcu i da prisustvuje Biznis forumu u Budimpešti.Leave a Reply

Your email address will not be published.

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>