Najnovije vesti
Home / Vesti / DEČIJI OSMEH NEMA CENU: Rotarijanci uručili božićne paketiće deci bez roditeljskog staranja
DEČIJI OSMEH NEMA CENU: Rotarijanci uručili božićne paketiće deci bez roditeljskog staranja

DEČIJI OSMEH NEMA CENU: Rotarijanci uručili božićne paketiće deci bez roditeljskog staranja

Na Badnji dan, uoči najradosnijeg hrišćanskog praznika Božića, Rotari klub Zaječar, darivao je paketiće deci bez roditeljskog starateljstva Centra za socijalni rad u Zaječaru. Više od 50 mališana, dobilo je božićne paketiće uz želje članova Rotari kluba, da im ova godina bude lepša i bolja od prethodne. 

Da humanost nikada ne izlazi iz mode, i da osmeh na dečijem licu nema cenu, po ko zna koji put su pokazali zaječarski rotarijanci. Oni više od jedne decenije neguju plemenitost, humanost i tradiciju darivanja, a time su na Badnji dan, posebno izazvali radost i osmehe na licima mališana. Prema rečima Mirjane Radivojević, direktorke Centra, ova akcija je i više nego značajna za decu bez roditeljskog staranja.

„Praznici su lepa prilika za darivanje, i istu radost doživljavaju oni koji poklone primaju, i oni koji poklone daju. Zbog toga se i zahvaljujemo na ovoj tradicionalnoj akciji, koja se više od jedne decenije sprovodi, počev od darivanja studenata, do darivanja dece koja su u hraniteljskim porodicama“, istakla je Radivojević.

Prema rečima sekretara Rotari kluba Đorđa Todorovića, tradiciju koja toliko dugo traje, ne treba prekidati, pa će Rotari klub i u ovoj godini raditi na promociji humanih vrednosti.

„Zadovoljstvo je naše što možemo ovoj deci da pomognemo i da ih usrećimo. Ovo je tradicionalna akcija Rotari kluba, ove godine se pridružio i podmladak- „Interekt“ klub. Kako običaj nalaže, a u duhu tradicije, ovom akcijom smo usrećili 54 mališana“, rekao je Todorović.

Tokom ove humanitarne akcije podeljeno je stotinak paketića.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>