Najnovije vesti
Home / Ritam grada / „Dečiji centar“ u Zaječaru nastavlja vredno da radi -Počela realizacija dva projekta
„Dečiji centar“ u Zaječaru nastavlja vredno da radi -Počela realizacija dva projekta

„Dečiji centar“ u Zaječaru nastavlja vredno da radi -Počela realizacija dva projekta

Dečiji centar u Zaječaru nastavlja vredno da radi i u ovoj godini. Naime, kako obaveštavaju iz ovog centra, počelo se sa realizacijom dva projekta. Reč je o projektima „Ženski potpis“ i “Međunarodni inkluzivni festival dečijeg i omladinskog stvaralaštva – ART ZONA ZA SVE“.

“Ženski potpis“ je nastavak prošlogodišnjeg istoimenog projekta koji je podržala Ekumenska inicijativa žena iz Omiša. Nakon snimljenog filma koji je prezentovan osnovnim i srednjim školama, i fakultetima u našem regionu, nastavljamo da se bavimo dekonstrukcijom rodnih stereotipa kroz promociju naučnog stvaralaštva žena u prošlosti i sadašnjosti. Projekat traje do novembra, predviđeno je uključivanje 30oro mladih ljudi kroz radionice i edukacije, izradu sajta i aktivnosti o kojima ćemo Vas blagovremeno izveštavati“, kažu u Dečijem centru.
Ove godine firma “Spektrum kooperativa“ raspisala je konkurs za izradu besplatnog sajta za dva najbolja projekta u Srbiji. Projekat zaječarskog Dečijeg centra je jedan, od dva izabrana.
„Naš projekat “Međunarodni inkluzivni festival dečijeg i omladinskog stvaralaštva – ART ZONA ZA SVE“ jedan je od dva izabrana projekta. Time ćemo dobiti mogućnost da kroz web prezentaciju na širem području popularizujemo inkluziju u kulturi kao jedini prihvatljiv model za koji se zalažemo“, istakli su u tom centru.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>