Najnovije vesti
Home / Ritam grada / Deci korisnika Narodne kuhinje u Zaječaru podeljena sportska oprema!
Deci korisnika Narodne kuhinje u Zaječaru podeljena sportska oprema!

Deci korisnika Narodne kuhinje u Zaječaru podeljena sportska oprema!

U prostorijama Crvenog krsta u Zaječaru 19. aprila izvršena je podela sportske opreme deci korisnicima narodne kuhinje koji su se opredelili da treniraju neki od ponuđenih sportova.

Tom prilikom je održana tribina na kojoj su učestvovala deca, roditelji, predstavnici klubova i sponzora, gde je svako mogao da iznese svoj problem.

U saradnji sa sportskim klubovima FK „Timok“, KK „BIN“,  KK „Timok“, OK „Zaječar“ i karate klubom „Lavlje srce“organizovano je besplatno treniranje sporta po izboru za decu korisnike narodne kuhinje. U akciji su učestvovali i Timočka Eparhija, Auto škola „Lena“, igraonica „Pevac“, Omladinski centar, kao i građanstvo.
Cilj ove akcije je bio da se pored svakodnevne pomoći koja se ovoj deci pruža, učini što više za njihovu integraciju, te da se deca sklone sa ulice i smanji mogućnost rizičnog ponašanja.

U Crvenom krstu  Zaječar započet je program uključivanja dece korisnika narodne kuhinje u aktivnosti u sportskim klubovima čime je zaokružen program podrške romskoj deci i deci iz marginalizovanih grupa. Pored programa koji je realizovan u selima, pružena je mogućnost deci koja to žele a nemaju finansijska sredstva da odaberu i treniraju sport za koji se opredele.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>