Najnovije vesti
Home / Zaječar info / Debata o javnim medijskim servisima u Zaječaru
Debata o javnim medijskim servisima u Zaječaru

Debata o javnim medijskim servisima u Zaječaru

U Omladinskom centru u Zaječaru, sutra, 30.novembra biće održana debata o javnim medijskim  servisima, sa ciljem da se nastavi dijalog o programskim sadržajima i načinu finansiranja javnih medijskih servisa.

Udruženje Edukacioni centar Leskovac – član neformalne koalicije Građani za medije,  organizuje širom Srbije 6 debata o javnim medijskim servisima.

Takođe, debata ima za cilj da se što većem broju građana pruži prilika da se izjasne o svojim potrebama i očekivanjima o javnom medijskom servisu, da ocene postojeće stanje i predlože poboljšanja  radi potpunog ispunjavanja društvenih uloga ovih medijskih ustanova. Građani u velikoj meri finansiraju javne medijske servise, i imaju prava da zahtevaju medijske usluge u javnom interesu.

Na događaju će govoriti dr. Jovanka Matić iz Instituta društvenih nauka o monitoringu programskih sadržaja javnih medijskih servisa u 2016.god. Ovo je najveći monitoring sadržaja RTS-a i Radio Televizije Vojvodine rađen u poslednjih 10 godina.

Kao uvod u ovu debatu biće predstavljeni neki od najzanimljivijih rezultata.

Debata o javnim medijskim servisima počinje u 11h.

 

 

 

__________________________
Projekat „Ritam grada“ sufinansiran je sredstvima iz budžeta lokalne samouprave Grada Zaječara.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>