Najnovije vesti
Home / Vesti / Danas toplo, promenljivo oblačno i nestabilno
Danas toplo, promenljivo oblačno i nestabilno

Danas toplo, promenljivo oblačno i nestabilno

U Srbiji danas promenljivo oblačno i nestabilno, sa lokalnom pojavom kiše, pljuskova i grmljavina. Vetar slab i umeren, zapadni i severozapadni.

Jutarnja temperatura do 20 stepeni, najviša dnevna od 26 do 30 stepeni.

U Zaječaru danas promenljivo oblačno i povremeno s kišom i pljuskovima s grmljavinom. Vetar slab i umeren, severozapadni. Najviša dnevna temperatura oko 29 stepeni. U nedelju najviša dnevna 32 stepena.

Poslednji vikend u julu donosi pojačan saobraćaj sa još jednom velikom smenom turista, a zadržavanja za putnička vozila na graničnim prelazima su do sat i po.

Prema poslednjim podacima Uprave granične policije, na Horgoš na ulazu zadržavanja su sat vremena, dok su na Kelebiji zadržavanja oko sat i po, saopštio je AMSS.

Na graničnom prelazu Gradina sa Bugarskom kao i Preševo sa Makedonijom zadržavanja su promenljiva do sat vremena sa tendencijom porasta, a slično je i na Gostunu gde se čeka oko sat vremena.

Kako bi ste izbegla višesatna zadržavanja na Horgošu za ulazak u Srbiju treba koristiti Bački breg koji je otvoren 24 sata, a put do njega vodi preko Sombora i Bezdana ka mađarskom gradu Baji. Na njemu se retko kad čeka duže od 30 minuta.

Granični prelazi Bački Vinogradi, Đala i Bajmok otvoreni su od 7 do 19 časova, dok je radno vreme Horgoš dva produženo do 22 sata. Horgoš u dane vikenda treba izbegavati kao i granični prelaz Batrovci sa Hrvatskom gde se takođe očekuje veliki pritisak.

Za ulazak u Srbiju iz pravca Hrvatske treba koristiti Bačku Palanku ili Sot, jer se usled preusmeravana vozila i na granični prelaz Šid.

Na Batrovcima zadržavanja na ulazu su sat vremena.

Zbog očekivano jačeg priliva vozila i početka još jednog talasa pojačanog saobraćaja vozačima se preporučuje korišćenje manje frekventnih graničnih prelaza.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>