Najnovije vesti
Home / Ritam grada / Danas sunčano i toplo -Do kada će trajati Miholjsko leto i kakva nas ZIMA OČEKUJE?
Danas sunčano i toplo -Do kada će trajati Miholjsko leto i kakva nas ZIMA OČEKUJE?

Danas sunčano i toplo -Do kada će trajati Miholjsko leto i kakva nas ZIMA OČEKUJE?

Za vikend nas čeka blagi pad temperature, ali meteorolozi prognoziraju da nas do kraja oktobra ne očekuje neka velika hladnoća. I u novembru, prema dugoročnim najavama, može da nas iznenadi sunce i lepo i toplo vreme. Prave letnje temperature, do čak 27 stepeni Celzijusa, koliko će narednih dana biti zabeleženo u pojedinim gradovima u Srbiji, zadržaće se do vikenda, kada će temperatura početi blago da pada.

Nakon maglovitog jutra, u Zaječaru tokom dana, red sunca, red oblaka. Maksimalna dnevna temperatura 20 stepeni. U četvrtak promenljivo oblačno ali i dalje toplo, minimalna temperatura 15, najviša dnevvna 23 stepena. 

Meteorolozi najavljuju da nas u narednom periodu očekuju temperature iznad višegodišnjeg proseka, ali da će već za vikend doći do promene vremena.

„Već za vikend biće dva do tri stepena hladnije. Može biti od 22 do 24 stepena, a u nedelju uveče postoji mogućnost da će početi da pada kiša, koja će nastaviti da pada i u ponedeljak. Već tada biće hladnije za deset stepeni, pa očekivane temperature do srede biće od 15 do 18 stepeni. U pojedinim gradovima mogući su i jutarnji mrazevi“, kaže za Blic, Nedeljko Todorović, meteorolog u Republičkom hidrometeorološkom zavodu.

Međutim, drugi deo nedelje ponovo nam donosi više temperature i sunce.

„Ponovo će temperatura biti u blagom porastu, za tri do četiri stepena, što znači da će biti do 20 stepeni. Tako će biti sve do subote. Novi pad temperature opet se najavljuje za nedelju. Ipak male su verovatnoće da će biti kiše. Period koji je pred nama svakako donosi promenu vremena, ali bez padavina“, prognozira Todorović a prenosi Blic.

Blaga zima

Prema dugoročnim najavama već početkom novembra može nas opet iznenaditi lepo i sunčano vreme sa temperaturama iznad proseka za ovo doba godine. Prema najavi Nacionalnog klimatskog centra Republičkog hidrometeorološkog zavoda ova zima će biti blaga. Očekuje se da će biti od 30 do 60 mraznih dana (kada minimalna temperatura bude ispod nule) u nižim predelima, a na planinama od 60 do 80 dana. Međutim, broj ledenih dana, kada je temperatura i tokom čitavog dana u minusu, ove zime neće biti veliki. Po prognozi možemo očekivati samo osam do 15 ledenih dana tokom ove zime i to u nižim predelima, a na planinama od 25 do 45 ledenih dana.

Na putevima u Srbiji saobraćaj je umerenog intenziteta koji se na glavnim i prioritetnijim putnim pravcima odvija bez vanrednih zastoja i prekida, saopštio je AMSS. Prema poslednjim informacijama JP „Putevi Srbije“ nema zadržavanja na naplatnim stanicama.

Prema podacima Uprave granične policije, na našim graničnim prelazima na putničkim terminalima nema dužih zadržavanja od 15 minuta.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>