Najnovije vesti
Home / Ritam grada / Danas PRIJATNO TOPLO, od subote kreću VRUĆINE! Prema najavama meteorologa u avgustu ćemo se „kuvati“
Danas PRIJATNO TOPLO, od subote kreću VRUĆINE! Prema najavama meteorologa u avgustu ćemo se „kuvati“

Danas PRIJATNO TOPLO, od subote kreću VRUĆINE! Prema najavama meteorologa u avgustu ćemo se „kuvati“

Vreme u Srbiji će danas biti promenljivo oblačno, mestimično sa kratkotrajnom kišom ili pljuskovima sa grmljavinom dok se krajem dana očekuje razvedravanje.

Duvaće slab i umeren severozapadni vetar. Najniže temperature će biti od 13 do 17, a najviše dnevne od 24 do 27 stepeni.
Do nedelje maksimalna temperatura u ve’ini mesta od 33 do 35 stepeni, zatim do kraja perioda veoma toplo, od 35 do 38 stepeni.

U Zaječaru danas sunčano i prijatno toplo. Najviša dnevna temperatura 29 stepeni. U petak sunčano i toplo, minimalna temperatura 16, najviša dnevna 31 stepen. Od subote porast temperatura i tropski toplo. 

Vrućina, toplotni talasi, tropske noći, ali i temperaturu preko 35 stepeni je sve što možemo očekivati od vremena u avgustu. Pljuskovi i grmljavina rezervisani su za drugu polovinu meseca.
U celoj Srbiji se očekuje topao avgust sa srednjom temperaturom vazduha za oko dva stepena iznad višegodišnjeg proseka.
Meteorolozi napominju da je samo 3. avgusta moguće doći do kratkog osveženja, koje će tek malo oboriti temperaturu. Nakon toga, sve do 10. avgusta će biti izrazito toplo.
Prema proračunima meteorologa, ovo leto će svakako biti toplije u porođenju sa prošlom godinom.
Leto 2017. godine u Srbiji biće toplije od prosečnog, uz toplotne talase i broj tropskih dana koji je veći od uobičajenog, pokazala je danas objavljena ažurirana klimatska analiza Republičkog hidrometeorološkog zavoda

Biometeorološka prognoza za četvrtak 27. jul: Osobama sa srčanim, cerebrovaskularnim i respiratornim obolјenjima se i dalјe savetuje izvesna opreznost usled očekivanih biometeoroloških prilika. Meteoropatske reakcije su moguće u vidu glavobolјe i problema s snom. Preporučuje se povećana koncentracija u saobraćaju.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>