Najnovije vesti
Home / Vesti / Danas pretežno sunčano i toplo -AMSS: Velike gužve na graničnim prelazima
Danas pretežno sunčano i toplo -AMSS: Velike gužve na graničnim prelazima

Danas pretežno sunčano i toplo -AMSS: Velike gužve na graničnim prelazima

U Srbiji će danas biti pretežno sunčano i toplo dok će posle podne na jugozapadu, a uveče i tokom noći i na severu Srbije uz lokalni razvoj oblačnosti biti retka pojava kratkotrajnih pljuskova sa grmljavinom, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod. Vetar će biti slab i umeren, na jugu Banata i u donjem Podunavlju još tokom prepodneva jak, povremeno olujni, jugoistočni. Jutarnja temperatura kretaće se od 14 do 21 stepena, u košavskom području do 24, a najviša dnevna od 30 do 33 stepena Celzijusova.

U Zaječaru danas sunčano i toplo vreme sa najvišom dnevnom temperaturom oko 30 stepeni. U nedelju bez bitnijih promena, sunčano i toplo. Minimalna temperatura 20, najviša dnevna 30 stepeni.

Ovog vikenda očekuju se velike gužve na graničnim prelazima sa Mađarskom, Hrvatskom i Makedonijom, posebno na Horgošu, zbog čega se putnicima savetuje da koriste alternativne pravce. Kolone vozila počele su da se stvaraju još u petak, a situacija će biti još gora danas i sutra zbog sezone odmora koja je u jeku, saopšteno je iz Uprave granične policije Ministarstva unutrašnjih poslova.

Prema podacima Uprave granične policije od petka, na izlazu iz zemlje na graničnom prelazu Horgoš čekalo se oko 90 minuta, a na ulazu oko 60 minuta. Na prelazu Gostun, na ulazu u Srbiju zadržavanja bila su oko 70 minuta.
Na graničnom prelazu Batrovci sa Hrvatskom na ulazu u Srbiju čekalo se oko 120 minuta, a na izlazu je takođe bio pojačan saobraćaj. Zadržavanja su bila promenljiva, od 30-60 minuta. Na prelazu Šid na ulazu u Srbiju čekalo se 60 minuta.

Slično je i na graničnom prelazu Preševo, gde se na ulazu u Srbiju čekalo oko 45 minuta. Na graničnom prelazu Gradina, prema Bugarskoj, zadržavanja su, kako na ulazu, tako i na izlazu, bilaoko 50 minuta.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>