Najnovije vesti
Home / Zaječar info / Danas počela berba višanja -ZA SVE BERAČE OBAVEZAN UGOVOR
Danas počela berba višanja -ZA SVE BERAČE OBAVEZAN UGOVOR

Danas počela berba višanja -ZA SVE BERAČE OBAVEZAN UGOVOR

RAD NA PLANTAŽI NIJE DOZVOLJEN DECI ISPOD 15 GODINA

Poljoprivredno dobro „Zaječar“ AD od danas organizuje berbu višanja na plantaži „Trnavačko brdo“.

Prevoz je obezbeđen, a polazak autobusa je u 6 sati, povratak sa plantaže u 19 časova.

Jedan autobus kretaće se na relaciji: Zvezdanska krivina (OMV pumpa), Dionis (izlaz iz naselja Ključ), Dom kulture Kotlujevac, Jedinstvo, OŠ „Djura Jakšić“, Voćar (česma), Dva brata, Pivnica (Matijević), Interex-Aman, ostrvo (spomenik „Hajduk Veljka“), Izvorski put, Poljoprivredno dobro „Zaječar“, Vražogrnačka rampa, Trnavac (plantaža) i obratno.

Drugi autobus kretaće se na relaciji: Zvezdanska krivina (OMV pumpa), Dionis (izlaz iz naselja Ključ), Dom kulture Kotlujevac, drveni most na Popovoj plaži, Pivara (iza mosta), Interex-Aman, ostrvo (spomenik „Hajduk Veljka“), Izvorski put, Poljoprivredno dobro „Zaječar“, Vražogrnačka rampa, Trnavac (plantaža) i obratno.

Treći autobus kretaće se na relaciji: „IMPAZ“, Kosturnica, OŠ „Ljubica Radosavljević-Nada“, ostrvo (spomenik „Hajduk Veljka“), Izvorski put, Poljoprivredno dobro „Zaječar“, Vražogrnačka rampa, Trnavac (plantaža) i obratno.

Cena po ubranom kilogramu je 14 dinara, a plaćanje će se vršiti utorkom i petkom na plantaži.

Novina od ove godine je sklapanje ugovora.

Svi berači višanja dužni su da sa sobom ponesu ličnu kartu ili zdravstvenu knjižicu, kaže za Radio Magnum, Dejan Branković, rukovodilac biljne proizvodnje i napominjene da deci ispod 15 godina rad na plantaži neće biti dozvoljen.

„Nešto što je novina ove godine i što je vrlo bitno, je da radnici sa sobom moraju da ponesu neki identifikacioni dokumenat, kao što je lična karta ili zdravstvena knjižica, zbor podataka. Naime, od ove godine prave se ugovori na licu mesta, odnosno na njivi, a svaki radnik koji radi mora da ima formirani ugovor o radu sve vreme dok traje berba. U suprotnom, ako ne poseduju ugovor, nećemo moći da ih pustimo u voćnjak“.

Bliže informacije mogu se dobiti putem telefona 019/436-462.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>