Najnovije vesti
Home / Vesti / Danas oblačno sa kišom i slabim snegom, najviša dnevna temperatura 1 stepen
Danas oblačno sa kišom i slabim snegom, najviša dnevna temperatura 1 stepen

Danas oblačno sa kišom i slabim snegom, najviša dnevna temperatura 1 stepen

U Srbiji će danas biti oblačno, mestimično sa snegom, uz manje povećanje visine snežnog pokrivača. Više padavina ujutro i pre podne na severu, istoku i u planinskim predelima. Vetar slab i umeren, na istoku povremeno jak, severozapadni, sa uslovima za lokalnu pojavu vejavice u planinskim predelima, posle podne u slabljenju. Jutarnja temperatura od -1 do 2 C, najviša dnevna od 0 do 5 C, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod.

U Zaječaru danas oblačno, povremeneo sa kišom, koja će tokom dana preći u slab sneg. Maksimalna dnevna temperatura 1 stepen. U petak razvedravanje sa dužim sunčanim intervalima, minimalna temperatura -3, najviša dnevna 1 stepen. 

Ovog jutra saobraćaj u Srbiji je usporen i otežan, zbog vremenskih prilika i snega na kolovozu, kojeg u nižim predelima ima do pet, a u višim i do 10 centimetara, saopštio je Auto-moto savez Srbije. Upotreba zimske opreme obavezna je na svim putevima u Srbiji.

Posebnu opreznost u vožnji savetuje se preko planinskih prevoja zbog pojačanog vetra, koji stvara manje snežne nanose zbog čega kolovoz može biti sužen. Zato na put krećite isključivo sa dobrim zimskim gumama koje imaju najmanju dubinu šare četiri milimetara.

Prema podacima Uprave granične policije, na našim graničnim prelazima, na putničkim terminalima zadržavanja su do 30 minuta.

Na putevima I i II prioriteta u Timočkoj krajini ima mestimično snega do 5 centimetara, dok na putevima III prioriteta ima snega do 10 centimetara. Zbog padavina, vidljivost je na 30 do 50 metara smanjena na prevoju Čestobrodice, dok učestalih sitnih odrona ima duž svih nestabilnih kamenih kosina, u klisurama, usecima i zasecima. Najizraženiji su na Đerdapskoj magistrali. 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>