Najnovije vesti
Home / Ritam grada / Danas oblačno sa kišom i ređom pojavom pljuskova
Danas oblačno sa kišom i ređom pojavom pljuskova

Danas oblačno sa kišom i ređom pojavom pljuskova

Vreme u Srbiji će danas biti pretežno oblačno i malo svežije, mestimično sa kišom i ređom pojavom pljuskova sa grmljavinom, uglavnom u centralnim i južnim krajevima saopštio je Republički hidrometeorološki zavod. Jutarnje temperature će biti od devet do 12 stepeni a najviše dnevne od 18 do 21 stepena. Duvaće slab i umeren istoči vetar.

U Zaječaru oblačno, povremeno sa slabom kišom, maksimalna dnevna temperatura 18 stepeni. U utorak oblačno i sveže, minimalna temperatura 13, maksimalna dnevna 18 stepeni. 

Biometeorološka situacija je relativno nepovoljna za većinu hroničnih bolesnika. Oprez se savetuje astmatičarima i osobama sa povišenim krvnim pritiskom. Reumatski bolovi i promenljivo raspoloženje su moguće meteoropatske reakcije. Učesnicima u saobraćaju se preporučuje dodatna pažnja.

Prilagođavanje vožnje uslovima na putu apsolutni je prioritet za vozače, naročito u danima koji slede, kada nas čeka pretežno oblačno vreme, sa nižim temperaturama u odnosu na predhodne dane, alpeluje Auto-moto savez Srbije.

U većini krajeva vožnju će ometati i povremena kiša, izuzev na severu zemlje.

Saobraćaj je van većih radova na frekventnijim putevima I i II reda umerenog inzteziteta, odvija se bez zastoja sa ograničenjima jedino na deonicama na kojima je zbog radova saobraćaj nešto usporeniji.

Prema podacima Uprave granične policije RS, na graničnim prelazima na putničkim terminalima nema dužih zadržavanja od 20 minuta, saopštio je AMSS.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>