Najnovije vesti
Home / Ritam grada / Danas oblačno i hladnije, posle podne RAZVEDRAVANJE
Danas oblačno i hladnije, posle podne RAZVEDRAVANJE

Danas oblačno i hladnije, posle podne RAZVEDRAVANJE

U Srbiji će ujutro i pre podne biti umereno i potpuno oblačno, u Banatu i na istoku zemlje još ponegde sa slabom kišom, dok će od sredine dana doći do postepenog razvedravanja sa zapada, saopštio je Hidrometerološki zavod Srbije.

Vetar će biti slab i umeren zapadni i severozapadni, u Vojvodini i na istoku povremeno jak. Jutarnja temperatura kretaće se od 10 do 15 stepeni, a najviša dnevna od 20 do 25 stepeni Celzijusa.

U Zaječaru danas oblačno i hladno sa najvišom dnevnom temperaturom 19 stepeni. U utorak nešto sunčano i nešto toplije, minimalna temperatura 12, najviša dnevna 23 stepena. 

Biometeorološka situacija može uticati na pojačanje tegoba kod reumatičara, astmatičara i cerebrovaskularnih bolesnika. Kod meteoropata moguće su glavobolјa i neraspoloženje.

Početak školske godine doneo je i uobičajeno pojačan saobraćaj unutar gradova zbog čega vozače očekuje usporena vožnja na pojednim prilaznim putevima većim gradskim centrima, saopštava AMSS.

Prvi dani u septembru donose promenu vremena, zahlađenje i povremenu kišu koja će pored mokrih kolovoza u pojedinim krajevima Srbije usloviti češte odrone koji stvaraju veliku opasnost u vožnji, posebno ukoliko brzina nije prilagođena, zato je potrebno voziti oprezno i sporije.

Još jedan razlog za pažljivijom vožnjom je i niska oblačnost koja smanjuje vidljivost i dodatno usporava saobraćaj preko planinskih prevoja, a sa maglom i sumaglicom treba računati na putevima koji vode pored reka i po kotlinama.

Prema poslednjim informacijama Uprave granične policije, zadržavanja na našim graničim prelazima su do 30 minuta.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>