Najnovije vesti
Home / Ritam grada / Danas i sutra blagi skok temperature -Od ponedeljka i preko 10 stepeni
Danas i sutra blagi skok temperature -Od ponedeljka i preko 10 stepeni

Danas i sutra blagi skok temperature -Od ponedeljka i preko 10 stepeni

U većem delu Srbije danas će biti pretežno oblačno i suvo, dok će samo ponegde u brdsko-planinskim predelima provejavati slab sneg, a od ponedeljka će biti osetno toplije. U Vojvodini i Negotinskoj Krajini biće povremeno sunčanih intervala. Vetar će biti slab i umeren, na planinama i istoku povremeno jak, severozapadni. Najniža temperatura kretaće se od -3 do 2 stepena Celzijusa, a najviša od 3 do 8. Uveče i u toku noći ponegde će pasti slaba kiša, a na planinama slab sneg. Lokalno je moguća i poledica.

Danas u Zaječaru oblačno sa sunčanim intervalima, maksimalna dnevna temperatura 3 stepena. U nedelju oblačno ali malo toplije, minimalna temperatura -3, najviša dnevna 6 stepeni. Od ponedeljka temperatura i preko 10 stepeni. 

Pre prazničnog raspoloženja, tradicionalno stižu praznične gužve. Na ulaz u Srbiju iz Mađarske čeka se do tri sata, a pojačan saobraćaj je i na alternativnim prelazima na severu zemlje. Čekanje za ulaz u Srbiju preko Batrovaca je oko sat i po vremena.

Da bi se na Horgošu prešla srpsko-mađarska granica, za ulazak u Srbiju potrebno je čekati između dva i po i tri sata.Od toga, najviše se čeka na izlaz iz Mađarske, na prelazu Reske, oko dva sata, dok je ulaz u Srbiju mnogo brži.

Mađarska carinska i pogranična kontrola temeljno radi i proverava više baza podataka i prilikom izlaska i prilikom ulaska u zemlju.

Ovog jutra se čekanje beleži i na prelazu Kelebija, gde se čeka oko sat vremena na ulaz u zemlju, kao i na prelazu Bački breg. Slično se očekuje na prelazu Horgoš Dva i Bački vinogradi.

U Upravi granične policiji procenjuju da će ovaj pritisak vozila na ulazak u zemlju potrajati do bar sutra pre podne, a onda sledi pauza do četvrtka, petka, kada se ponovo očekuju gužve zbog novogodišnjih praznika.

Od juče je pojačan saobraćaj i na srpsko-hrvatskoj granici. Jutros je situacija na izlazu iz zemlje preko Batrovaca povoljnija za vozače, ali se sa druge strane, na ulazu u Srbiju, čeka oko sat i po vremena.

Prema podacima granične policije, preko Batrovaca je u prethodnih 24 sata prošlo oko 30.000 ljudi, 7.500 vozila i oko 150 autobusa.

Pojačan intenzitet saobraćaja očekuje tokom današnjeg i sutrašnjeg dana, kao i narednog vikenda.

Na teretnom terminalu Batrovaca ovog jutra nema zadržavanja kamiona.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>