Najnovije vesti
Home / Ritam grada / „Dan zaštite od požara“ u Zaječaru: Tribina, promocija vatrogasnog podmlatka, pozorišna predstava, izložba likovnih radova…
„Dan zaštite od požara“ u Zaječaru: Tribina, promocija vatrogasnog podmlatka, pozorišna predstava, izložba likovnih radova…

„Dan zaštite od požara“ u Zaječaru: Tribina, promocija vatrogasnog podmlatka, pozorišna predstava, izložba likovnih radova…

Manifestacija „Dan zaštite od požara“ biće održana sutra u Pozorištu Timočke Krajine „Zoran Radmilović“.

S obzirom da je novembar mesec mesec zaštite od požara u Republici Srbiji i da zaječarski vatrogasci 16. novembra obeležavaju slavu Sveti velikomučenik Georgije – Đurđic, u sredu će u Zaječaru biti organizovano nekoliko aktivnosti u cilju unapređenja znanja građana o zaštiti od požara.

Dan će početi, već tradicionalnim, dobrovoljnim davanjem krvi pripadnika Odeljenja za vanredne situacije u Zaječaru.

Evakuacija iz javnih objekata sa akcentom na predškolske i školske ustanove je tema tribine koja počinje u podne u pozorištu «Zoran Radmilović».
Kako navode organizatori, cilj tribine je da se direktori predškolskih i školskih ustanova, kao i njihovi saradnici, bliže upoznaju sa značajem pravovremene i brze evakuacije u kriznim situacijama.
U Odeljenju za vanredne situacije u Zaječaru i Dobrovoljnom vatrogasnom društvu Zaječar kažu da je to samo početak edukacije zaposlenih u prosveti, te da će ubrzo početi i praktične simulacije evakuacija u ovim ustanovama, gde će biti uključeni svi zaposleni kao i učenici.

Drugi deo tribine je predviđen za promociju vatrogasnog podmladka.
Da podsetimo, posle više od dve decenije, 2. juna ove godine, u našem gradu je organizovano vatrogasno takmičenje za učenike osnovnih škola. Na takmičenju je učestvovalo 320 učenika iz gradskih i seoskih osnovnih škola. Pobednici sa okružnog takmičenja plasirali su se na državno takmičenje, koje je održano od 08. do 10. jula na Zlatiboru.
Malo je poznato da su učenici O.Š. „Jovan Jovanović Zmaj“ iz Salaša, u kategoriji juniora (muška ekipa), ostvarili najbolje vreme, i plasirali se na Vatrogasnu olimpijadu, koja će biti održana od 09. do 16. jula naredne godine u Austriji. Ovo je prvi put da se neka ekipa iz Timočke Krajine plasirala na ovako prestižno vatrogasno takmičenje, a u sredu će ovi mladi reprezentativci biti predstavljeni javnosti.

Takođe, u sredu 16. novembra od 15 sati, učenici O.Š. „Desanka Maksimović“ odigraće predstavu „Gori vatra“, za koji tekst i režiju potpisuje nastavnik istoimene škole, Steva Jovanović.

U holu pozorišta biće izloženi likovni radovi učenika osnovnih škola na temu „Vatrogasci spasioci – naši heroji“, a najbolji radovi biće nagrađeni.

Organizator ove nanifestacije je Dobrovoljno vatrogasno društvo „Zaječar“ u saradnji sa Odeljenjem za vanredne situacije u Zaječaru i Ministarstvom unutrašnjih poslova RS.

Projekat „Ritam grada“ sufinansiran je sredstvima iz budžeta lokalne samouprave Grada Zaječara.

__________________________
Projekat „Ritam grada“ sufinansiran je sredstvima iz budžeta lokalne samouprave Grada Zaječara.
Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>