Najnovije vesti
Home / Ritam grada / Dan Vojske Srbije 23. april biće obeležen i u Zaječaru
Dan Vojske Srbije 23. april biće obeležen i u Zaječaru

Dan Vojske Srbije 23. april biće obeležen i u Zaječaru

Povodom obeležavanja 23. aprila Dana Vojske Srbije Komanda garnizona Zaječar organizuje niz aktivnosti. 
19. aprila sa početkom u 12 sati delegacije komande garnizona Zaječar, predstavnici grada Zaječara, boračkih organizacija i članova  porodica poginulih pripadnika Vojske položiće vence i cveće na Spomenik palim borcima Timočke krajne u centru grada.

I ove godine Komanda za razvoj Timočke brigade u saradnji sa Crvenim krstom Zaječar realizuje projekat civilno-vojne saradnje “Jedan dan sa vojnikom“ sa 21. aprila  sa početkom u 11.00 časova.
Kako sam naziv projekta kaže cilj je da se vojska približimi  stanovništvu, i tada će deca iz socijalno ugroženih porodica i deca sa posebnim potrebama imati prilike da u kasarni “Nikola Pašić“ vide naoružanje i vojnu opremu sa kojom pripadnici vojske raspolažu, moći će da gađaju iz vazdušne puške, da se upoznaju sa pružanjem prve pomoći i obiću prostorije u kojima žive i rade vojnici.

Nakon toga sa početkom u 12.00 časova održaće se svečana akademija povodom Dana Vojske na kojoj će biti proglašeni pobednici takmičenja učenika osnovnih škola u literalnim i likovnim radovima koje je održano povodom ovog praznika.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>