Najnovije vesti
Home / Vesti / Dan Rotarija u Srbiji obeležen i u Zaječaru
Dan Rotarija u Srbiji obeležen i u Zaječaru

Dan Rotarija u Srbiji obeležen i u Zaječaru

Drugog decembra Rotari klubovi u Srbiji obeležavaju svoj dan. Praznično je juče bilo i u Zaječaru. 

U Srbiji deluje 57 rotari klubova. Rotari je međunarodna organizacija profesionalaca i poslovnih ljudi koji pružaju humanitarnu pomoć, uvažavaju visoka etička načela u svim profesijama i zalažu se za mir i dobru volju u celom svetu.Članovi mogu da postanu svi oni koji prihvataju humane principe ove organizacije.  To između ostalog znači da nema mesta politici i onima koji bi se učlanili zarad lične koristi.

Povodom obeležavanja Dana Rotari kluba u Srbiji, juče je u holu Pozorišta „Zoran Radmilović“ u Zaječaru prikazana izložba obeležja ovog kluba.

Rotari klub Zaječar je veoma aktivan i   tokom godine organizuje veliki broj akcija.

Rade Došenović predsednik Rotari kluba Zaječar je ovom prilikom istakao da ovaj klub sarađuje i sa drugim rotari klubovima, kako iz Srbije, tako i iz drugih zemalja.

„Rotari klub Zaječar svake godine, pred Novu godinu, daje jednokratnu novčanu pomoć studentima bez roditeljskog staranja, a u saradnji sa Centrom za socijalni rad. Takođe, posle novogodišnjih praznika delimo i paketiće deci bez roditeljskog staranja. Još jedna od naših aktivnosti je i turnir u preferansu,  ali i uspon na Rtanj. Učestvujemo i u mnogim drugim aktivnostima, zapravo svuda gde prepoznamo da možemo da pomognemo mi se rado odazovemo“, rekao je Došenović.

Rotari klub Zaječar je na inicijativu odbora za osnivanje formiran 10. maja 2005. godine. Posle intenzivnog rada na okupljanju članstva i širenju Rotary filozofije, klub februara 2006. godine dobija status Provisional Rotary Club. Registrovan je u Ministarstvu za državnu upravu i lokalnu samoupravu u Beogradu 23. januara 2007. godine, a Board Rotary International-a je početkom juna 2007. godine doneo odluku o prijemu Rotary Club-a Zaječar u veliku Rotary porodicu.

Danas broji 20 članova, a sastanci se održavaju svakog utorka od 20 sati u Hotelu „Hamburg“.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>