Najnovije vesti
Home / Ritam grada / Dan policije obeležen i u Zaječaru
Dan policije obeležen i u Zaječaru

Dan policije obeležen i u Zaječaru

Policijska uprava u Zaječaru obeležava slavu Ministarstva unutrašnjih poslova i Dan policije. 

Program obeležavanja ovog značajnog datuma započeo je polaganjem venaca na spomen obeležje stradalih policijskih službenika ispred zgrade Policijske uprave u Zaječaru.

Vence su položili predstavnici PU Zaječar, predstavnici grada Zaječara, predstavnici PU Sokobanja, Boljevca i Knjaževca, predstavnici Odeljenja za vanredne situacije grada, predstavnici MUP-a Bugarske i Rumunije, delagacija SUBNOR-a i ratnih i vojnih invalida i predstavnici Udruženja penzionera organa MUP-a.

Održana je i svečana akademija u Pozorištu „Zoran Radmilović“ u Zaječaru. Svečanu akademiju u sali zaječarskog pozorišta otvorio je kamerni hor himnom.

Među brojnim gostima Policijske uprave Zaječar, i ove godine su se našli predstavnici policije iz susednih zemalja, Rumunije i Bugarske.

Nakon što je nastupio hor OŠ „Desanka Maksimović“ uz pratnju učenika koji pohađaju i muzičku školu,  načelnica PU Zaječar  Sanja  Dimitrijević je  uručila plakete  prijateljima iz Republike Bugarske i Rumunije.

U sklopu svečane akademije Etno grupa „Pastirice“ iz Podgorca, otpevale su splet pesama iz našeg kraja. Načelnica Dimitrijević  uručila je  i godišnju nagradu zaposlenom u Policijskoj upravi koji je pokazao izuzetno zalaganje u izvršavanju svojih dužnosti Darku Todoroviću.

Zahvalnice su uručene i  skorašnjim penzionerima. Načelnica je podelila prigodne poklone penzionerima iz Odeljenja saobraćajne policije, Iz Grupe za ljudske resurse, iz Policijske stanice u Boljevcu, iz Policijske stanice u Knjaževcu, iz Policisjke stanice u Sokobanji.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>