Najnovije vesti
Home / Zaječar info / Daljinsko grejanje na bioenergiju u istočnoj Srbiji tema sutrašnjeg sastanka u Zaječaru
Daljinsko grejanje na bioenergiju u istočnoj Srbiji tema sutrašnjeg sastanka u Zaječaru

Daljinsko grejanje na bioenergiju u istočnoj Srbiji tema sutrašnjeg sastanka u Zaječaru

U Zaječaru je pre desetak dana održan sastanak lokalnih samouprava istočne Srbije i Regionalne agencije za razvoj istočne Srbije sa Kancelarijom za upravljanje javnim ulaganjima i Nemačkom organizacijom za tehničku saradnju-GIZ i tom prilikom su lokalne samouprave upoznate sa mogućnostima finansiranja nekoliko projekata koje vodi Kancelarija za upravljanje javnim ulaganjima.

Pored ostalog, Kancelarija za upravljanje javnim ulaganjima je na osnovu Sporazuma o saradnji na realizaciji projekta “Razvoj održivog tržišta bioenergije u Srbiji” potpisanog između Ministarstva poljoprivrede i zaštite životne sredine, Ministarstva rudarstva i energetike i Nemačke organizacije za tehničku saradnju GIZ, zadužena za koordinaciju aktivnosti i saradnju sa jedinicama lokalne samouprave u vezi sa implementacijom projekta prelaska na biomasu, kao novog energenta koji bi se koristio u toplanama.

Tada je dogovoreno da lokalne samouprave u roku od dve nedelje sagledaju detaljno svoje potrebe i mogućnosti i da se odluče da li i sa kojim projektima žele da učestvuju u ovom projektu.

Tim povodom, radni sastanak, na kome će se predstaviti mogućnosti za finansiranje zamene postojećih ili izgradnje novih sistema daljinskog grejanja na bioenergiju, kao i mogućnosti za stabilno snabdevanje energentima ove vrste, biće održan u utorak, 18. oktobra u sali Regionalne agencije za razvoj istočne Srbije u Zaječaru.

Početak sastanka zakazan je za 11 sati.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>