Najnovije vesti
Home / Društvo / ĐAČKI PARLAMENTI I NEVLADINE ORGANIZACIJE OBRATITE PAŽNJU: Raspisani konkursi
ĐAČKI PARLAMENTI I NEVLADINE ORGANIZACIJE OBRATITE PAŽNJU: Raspisani konkursi

ĐAČKI PARLAMENTI I NEVLADINE ORGANIZACIJE OBRATITE PAŽNJU: Raspisani konkursi

ZIman u saradnji sa Zaječarskom inicijativom, fondacijom Iskorak i Nacionalnom zadužbinom za demokratiju, raspisao je dva konkursa u okviru svog Fonda za mlade.

Cilj ZImanovog fonda za mlade je, prema rečima Dragane Gogev, koordinatorke programa donacije Zaječarske Inicijative, da se pruži podrška mladim ljudima da pokreću inicijative koje vode ka pozitivnim promenama u lokalnim zajednicama i doprinose razumevanju odgovornog i aktivnog učešća mladih u demokratskom životu.

„Zaječarska Inicijativa već deset godina raspisuje programe koji su namenjeni mladima. Sada smo raspisali dva konkursa, jedan je namenjen nevladinim organizacijama pod nazivom „Zimanov fond za mlade“, a drugi je namenjen djačkim parlamentima i zove se „Mladi u pokretu“. Cilj prvog konkursa jeste da se mladi aktiviraju kako bi se uključili u demokratski život i da stvaraju neke promene u svojim lokalnim zajednicama“, kaže Gogev i dodaje:

„Mlade treba gurati i to je razlog zašto već deset godina radimo na tome da ih što više angažujemo. Moraju se malo više aktivirati, moramo i mi malo da im pomognemo. Ima puno aktivne dece, ali uvek treba raditi više“.

Svoje ideje o tome kako da rešavaju postojeći problem i potrebe, organizacije će moći da predlože do 4. decembra, kada je krajnji rok za konkurisanje.

Sredstva su namenjena udruženjima građana registrovanim prema Zakonu o udruženjima koja imaju iskustva u radu sa mladim ljudima i koja su do sada učestvovala u realizaciji barem jednog projekta. Ukupna raspoloživa sredstva u okviru programa iznose 15.000 dolara u dinarskoj protivvrednosti. Maksimalni iznos za koji organizacije građanskog društva mogu da konkurišu je 3.000 dolara, dok minimalna svota iznosi 1.000 dolara u dinarskoj protivvrednosti.

 

__________________________
Projekat „Ritam grada“ sufinansiran je sredstvima iz budžeta lokalne samouprave Grada Zaječara.
Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>