Najnovije vesti
Home / Kultura / DA LI STE SPREMNI ZA VRHUNSKI PROVOD?
DA LI STE SPREMNI ZA VRHUNSKI PROVOD?

DA LI STE SPREMNI ZA VRHUNSKI PROVOD?

NA KRALJEVICI SU U TOKU POSLEDNJE PRIPREME PRED POČETAK ROCK SPEKTAKLA

52. Gitarijada biće održana u Zaječaru od 28. do 30. juna, a pripreme pred najveći rock događaj na Balkanu privode se kraju.

U kompletnu pripremu uključen je ogroman broj ljudi. Kako su organizatori i najavljivali, na Kraljevici je postavljena nikad veća bina, površine preko 300 kvadrata, postavlja se rasveta koju čini preko 200 svetlosnih jedinica i ozvučenje jačine 400kW,  a za sutra su zakazane prve tonske probe.

Grad Zaječar se sprema da ugosti za tri večeri oko 60.000 ljubitelja roka, a prema rečima organizatora sve teče po planu.

OVE GODINE ULAZ IZ PRAVCA ŠLJIVARSKOG PUTA
Posetiocima manifestacije od ove godine biće omogućen ulaz iz pravca Šljivarskog puta.

-Ove godine će se ulaziti iz pravca Šljivarskog puta. Taj put se račva na dva dela. Odrađena su i dva velika parkinga. Urađeni su i putevi iz pravca skijališta koji će biti namenjeni isključivo za hitne slučajeve i za neke neželjene situacije radi evakuacije, ukoliko nekome pozli i slično. Mogu reći da smo ozbiljno pristupili organizaciji. Nadamo da će ova Gitarijada biti spektakl, što zbog najave broja posetilaca, koji će verovatno premašiti sve prethodne, kao i zbog učesnika, kazao je v.d. direktor JKP „Timok-održavanje“ Vice Lalić, koga smo kao i mnoge druge direktore i radnike zaječarskih javnih preduzeća, zatekli na Kraljevici.

Najdugovečniju rock manifestaciju na ovim prostorima otvoriće Saxon, a u revijalnom programu nastupiće još: Ki,  Psihomodo Pop, Johnny Ranković & The Churlians, Hadži Prodane Duše, Galija, Neverne Bebe, Nikola Čuturilo, TBC (To Be Confirmed), Partibrejkersi, Dejan Cukić & Spori Ritam Band i Billy Idol.

Ulaz na Gitarijadu i rock kamp i ove godine su besplatni.

Zaječarska Gitarijada je najdugovečniji festival neafirmisanih rok bendova autentičnog muzičkog izraza koji okuplja brojne demo grupe.

Cilj Gitarijade je podsticaj i afirmacija muzičkog stvaralaštva mladih rok bendova koji sanjaju da se nađu na istom pijedestalu sa učesnicima revijalnog dela festivala.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>