Najnovije vesti
Home / Sport / Da li je nađeno rešenje za najstariji zaječarski fudbalski klub? OSMOGODIŠNJI PLAN ZA EVROPU
Da li je nađeno rešenje za najstariji zaječarski fudbalski klub? OSMOGODIŠNJI PLAN ZA EVROPU

Da li je nađeno rešenje za najstariji zaječarski fudbalski klub? OSMOGODIŠNJI PLAN ZA EVROPU

Registracijom FK “Timok 1919” stvoren je klub bez novčanih obaveza, koji će naredne sezone igrati Zonu sa ciljem ulaska u Srpsku ligu. Predstoji održavanje Skupštine i organa koji će klub voditi na stručan i sistematski način kako bi za nekoliko godina ušli u Superligu, a do kraja planskog osmogodišnjeg perioda izborili i nastup u Kup UEFA (ligu Evrope). Klub će imati status gradskog kluba i nastojati da uz pomoć strateškog partnera i sponzora, ali i kroz transfer igrača stvorenih u radu sa svim kategorijama, postane najprepoznatljiviji u zemlji. Uz pomoć Grada i ljudi u sportskim strukturama iznašli smo jedini mogući način da Zaječar ostane prepoznatljiv po Timoku, ali i obezbedimo uslove da klub bude nosilac razvoja fudbala i sporta uopšte, ne samo u gradu već i regionu,” istakao je na današnjoj konferenciji za novinare Bora Dragićević, doskorašnji predsednik FK Timok i kandidat za predsednika FK Timok 1919.

Na konferenciji za novinare predstavljen je i Plan razvoja fudbala u periodu 2018-2026, čiji je autor Zaviša Milosavljević. On će u Timoku 1919 biti stručni saradnik i rukovodilac realizacije programa na nivou kluba. Kako je još rečeno, počele su pripreme i šef stručnog štaba Miroslav Trujkić će već u četvrtak od 17,30 imati priliku da proveri formu u susretu sa Hajduk Veljkom, a u isto vreme u subotu protiv prahovskog Dunava.

R.A.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>