Najnovije vesti
Home / Ritam grada / ČUVAJTE GLAVE! Pešaci najugroženija kategorija učesnika u saobraćaju
ČUVAJTE GLAVE! Pešaci najugroženija kategorija učesnika u saobraćaju

ČUVAJTE GLAVE! Pešaci najugroženija kategorija učesnika u saobraćaju

Vreme u Timočkoj krajini od jutros je pretežno oblačno, bez padavina. U Zaječaru u 9 sati izmereno -4 stepena. 

Kako kažu u Preduzeću za puteve Zaječar na sva tri punkta, u Knjaževcu, Zaječaru i Velikoj Jasikovi mehanizacija je spremna da u slučaju padavina ili po nalogu nadzornog organa krene u čišćenje ili raščišćavanje ulica i opštinskih puteva.

Na auto-putevima i glavnim putnim pravcima van većih gradova saobraćaj je od jutros umerenog intenziteta, a na teretnim terminalima za izlazak iz zemlje i dalje su duža zadržavanja, kažu u AMSS.

Na putevima II i III prioriteta kolovozi su vlažni, mestimično ima  snega na do 3 cm. Odroni su učestali na putnom pravcu Kalna – Crni Vrh. Moguća je pojava poledice usled niskih temperatura.

Prohodnost puteva je u nižim predelima uglavnom dobra, međutim, poslednjih dana velike probleme vozačima predstavlja smanjena vidljivost, zbog magle ili niske oblačnosti koja je i danas prisutna na većini puteva u Srbiji, saopštio je AMSS.

Unutar gradova pešaci su najugroženija kategorija učesnika u saobraćaju, zato treba usporiti ispred pešačkih prelaza, a dodatno smanjiti brzinu na ulicama oko škola, poručuje AMSS.

Prema izgledima za narednih sedam dana, do ponedeljka, 30. januara zadržaće se ledeni dani, u jutarnjim satima sa umerenim, ponegde i jak mrazem, upozorio je Republički hidrometeorološki zavod.

Jutarnje temperature biće od -12 do -5, u petak i subotu i oko -15, a najviša dnevna temperatura u većini dana malo ispod 0 stepeni.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>