Najnovije vesti
Home / Vesti / Čuvajte glave! -Led po ulicama Zaječara!
Čuvajte glave! -Led po ulicama Zaječara!

Čuvajte glave! -Led po ulicama Zaječara!

Jak mraz i jutarnje niske temperature svaku vlažnu deonicu puta pretvaraju u led, ili izraženu poledicu i pored intenzivnih intervencija putara i posipanja kritičnih deonica. Upotreba zimske opreme obavezna je na svim putevima – U Timočkoj krajini danas bez padavina.

Putevi prvog prioriteta su vlažni, u višim predelima mokri.Putevi drugog prioriteta pod snegom su 1-3 cm, dok su kolovozi na putevima trećeg prioriteta pod snegom do 5 cm, naročito u višim predelima.
Vidljivost je mestimično smanjena zbog magle preko prevoja i to na 30-50 metara.
Povremenih, sitnih odrona ima duž nestabilnih kamenih kosina, u klisurama, usecima i zasecima. Najviše ih ima na Djerdapskoj magistrali, gde ima i ledenica u tunelima.

Magla, mokar kolovoz i moguća poledica, razlog su da vozači brzinu i vožnju prilagode uslovima na putu i voze na bezbednom odstojanju od vozila ispred, kako bi na vreme mogli da reaguju i zaustave vozilo, saopštio je AMSS.
Vozače, prema najavama meteorologa, tokom dana očekuje prestanak padavina i porast dnevnih temperatura.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>