Najnovije vesti
Home / Bor / ČUDO U BORSKOJ BOLNICI – ŽENA PRIMLJENA S BOLOVIMA, LEKARI POSLE PREGLEDA OSTALI ZABEZEKNUTI!
ČUDO U BORSKOJ BOLNICI – ŽENA PRIMLJENA S BOLOVIMA, LEKARI POSLE PREGLEDA OSTALI ZABEZEKNUTI!
Foto: pixabay

ČUDO U BORSKOJ BOLNICI – ŽENA PRIMLJENA S BOLOVIMA, LEKARI POSLE PREGLEDA OSTALI ZABEZEKNUTI!

Kada su lekari Opšte bolnice u Boru primili pacijentkinju iz okoline tog mesta zbog bola u trbuhu nisu ni slutili da je u pitanju slučaj za koji su do tada videli samo na televiziji!

Pacijentkinja je spadala u grupu „jedan u milion“ jer su joj unutrašnji organi na suprotnim stranama, piše Alo.

– U pitanju je veoma redak slučaj, poznatom kao „situs inversus“, koji je karakaterističan za 0,01 odsto svetske populacije. Kod „situs inversusa“, unutrašnji organi su rapoređeni na suprotnim stranama od uobičajenih. Najprostije rečeno, kao da ih gledamo u ogledalu – kaže hirurg dr Goran Joksimović.

Za „situs inversus“ je karakteristično da se srce, umesto na levoj, nalazi na desnoj strani pluća, dok je jetra, umesto na levoj, smeštena na desnoj strani tela.

– Pacijentkinja je primljena sa simptomima napada slepog creva, ali je bol bio na levoj strani trbuha. Brza analiza je pokazala da je u pitanju „situs inversus“, tako da smo i operaciju obavili na suprotnoj strani od uobičajene – kaže dr Joksimović za Alo.

Pacijentkinja se oporavlja, sve je proteklo u najboljem redu, a lekari će pamtiti ovaj nesvakidašnji slučaj.

Izvor: Alo

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>