Najnovije vesti
Home / Ritam grada / Crveni krst Zaječar obeležava Nedelju Crvenog krsta -“SVUDA ZA SVAKOGA“
Crveni krst Zaječar obeležava Nedelju Crvenog krsta -“SVUDA ZA SVAKOGA“

Crveni krst Zaječar obeležava Nedelju Crvenog krsta -“SVUDA ZA SVAKOGA“

Crveni krst Zaječar kao i svake godine obeležava Nedelju Crvenog krsta od 8. do 15. maja.

Ove godine se obeležava sa temom „Svuda za svakoga“ i podtemom „Da li ste znali?“ za koju se opredelila Međunarodna federacija društava Crvenog krsta i Crvenog polumeseca, sa ciljem da se proširi znanje javnosti o Međunarodnom pokretu Crvenog krsta i Crvenog polumeseca pokazujući različitost aktivnosti koje sprovodi.

Organizacija Crvenog krsta Zaječar će u toku ove nedelje sprovesti sledeće aktivnosti:

-10.maj – Promocija aktivnosti koje Crveni krst Zaječar sprovodi od strane članova Crvenog krsta, saradnika i volontera sa ciljem angažovanja i priključivanja što većeg broja volontera. Manifestacija će biti održana 10.maja  u dvorištu srednjih škola od 10:00 do 12:00 časova. Tom prilikom će biti podeljene zahvalnice volonterima koji su bili najangažovaniji u toku ove školske godine.

-11.maj – Sprovođenje akcije dobrovoljnog davanja krvi u saradnji sa Službom za transfuziju krvi Zaječar u kojoj će učestvovati srednjoškolci. Akcija će biti održana u biblioteci Tehničke škole od od 8:00 do 13:00 časova.

-12.maj – Početak seminara za nove edukatore u okviru programa Borba protiv trgovine ljudima koju će uz podršku trenera iz drugih organizacija Crvenog krsta voditi dugogodišnji saradnik Predrag Kocić.
Obuka će se sprovoditi 12. i 13. maja za prijavljene srednjoškolce iz Zaječara i Bora.

-13.maj – U okviru Zajedničkog programa za inkluziju koji se od prošle godine realizuje i u selima Zagrađe, Grlište, Marinovac i Vratarnica u Grlištu će biti održan sportski dan za decu koja su uključena u program.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>