Najnovije vesti
Home / Vesti / CRVENI KRST U ZAJEČARU DARIVAO TEK ROĐENE BEBE
CRVENI KRST U ZAJEČARU DARIVAO TEK ROĐENE BEBE

CRVENI KRST U ZAJEČARU DARIVAO TEK ROĐENE BEBE

U okviru akcije „Paket za novorođenu bebu“, u Zaječaru su danas predstavnici Crvenog krsta uručili pakete majkama čije su bebe rođene u Nedelji Crvenog krsta. Tom prilikom uručeno je tri paketa, u cilju podsticaja povećanja nataliteta i podrške roditeljima. 

Po tradiciji dugoj više od jedne decenije, u Nedelji Crvenog krsta, ova organizacija daruje nove stanovnike grada i njihove majke, što je na neki način, jedan vid borbe protiv bele kuge i mali doprinos u poboljšanju nataliteta.

„Peketi sadrže odeću i stvari koje su potrene za jedno novorođeno dete u prvim danima života, kao mala pomoć majkama, da krenu i uče se da oblače bebu, jer je to nešto novo za njih. Naš paket upravo sadrži te osnovne stvari koje su u prvim danima neophodne. Crveni krst će se i u narednom periodu truditi da ovakve i slične akcije realizuje u cilju povećanja nataliteta jer je poslednjih godina stopa nataliteta u Zaječaru na zabrinjavajućem nivou“, istakla je Dijana Miljković iz Organizacionog odbora Crvenog krsta u Zaječaru.

Prema rečima dr Dragane Todosijević Petrović, lekara na specijalizaciji na Odeljenju ginekologije i akušerstva, od početka godine u zaječarskom porodilištu je rođeno 104 bebe, dok su, u nedelji kada se obeležava Nedelja Crvenog krsta, rođene 3.

„Ovaj poklon majkama koje su na svet donele nove stanovnike grada Zaječara, dosta znači, svaki poklon predstavlja pažnju i stavlja im osmeh na lice. Mi se ovim putem zahvaljujemo Crvenom krstu sto su se setili da organizuju ovako lepu akciju i svi zajedno ćemo, ovako lepim primerima, koliko-toliko doprineti u borbi protiv bele kuge“, rekla je doktorka Dragana.

Majke koje nisu bile u porodilištu tokom uručivanja poklona, mogu se javiti Crvenom krstu u Zaječaru i svoj poklon za novorođenu bebu preuzmu u toj organizaciji, poručuju organizatori akcije „Paket za novorođenu bebu“.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>