Najnovije vesti
Home / Izbori 2017 / CRTA: NA 12 BIRAČKIH MESTA ZABELEŽENI POJEDINAČNI SLUČAJEVI NEPRAVILNOSTI
CRTA: NA 12 BIRAČKIH MESTA ZABELEŽENI POJEDINAČNI SLUČAJEVI NEPRAVILNOSTI

CRTA: NA 12 BIRAČKIH MESTA ZABELEŽENI POJEDINAČNI SLUČAJEVI NEPRAVILNOSTI

Do 13 časova na lokalnim izborima u Zaječaru glasalo je ukupno 18, 7 odsto građana upisanih u birački spisak, saopštila je CRTA posmatračka misija „Građani na straži“. Pravo glasa na lokalnim izborima u Zaječaru ima ukupno 53.288 građana, a na izborima učestvuje devet izbornih lista.

Do 13 časova na još četiri biračka mesta zabeleženi su pojedinačni slučajevi nepravilnosti, kao što su glasanje bez ličnih isprava, nekorišćenje nevidljivog spreja i neproveravanje UV lampom kao i slučajevi da član biračkog odbora vodi paralelan spisak glasača.

U ovom periodu primećeno je i okupljanje grupa ljudi ispred pojednih biračkih mesta koji su u komunikaciji sa članovima biračkih odbora.

Podsetimo, CRTA je u 11 sati danas saopštila da su na osam biračkih mesta zabeleženi ozbiljniji pojedinačni slučajevi nepravilnosti.

Lokalni izbori se danas održavaju, pored Zaječara gde CRTA posmatračka misija “Građani na straži” ima raspoređene posmatrače, i u Kosjeriću, Vrbasu, Kovinu i Odžacima.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>