Najnovije vesti
Home / Vesti / Članovi zaječarskog Dečijeg centra predstavili „ŽENSKI POTPIS“ na Festivalu nauke u Beogradu
Članovi zaječarskog Dečijeg centra predstavili „ŽENSKI POTPIS“ na Festivalu nauke u Beogradu

Članovi zaječarskog Dečijeg centra predstavili „ŽENSKI POTPIS“ na Festivalu nauke u Beogradu

Članovi Dečijeg centra iz Zaječara boravili su u Beogradu, gde su na Festivalu nauke, na beogradskom sajmu, prezentovali dosadašnje rezultate u okviru projekta “Ženski potpis“. Promocija ovog projekta izazvala je veliku zainteresovanost posetilaca na sajmu, a članovi „Dečijeg centra“ bili su gosti i Centra za promociju nauke. Takođe,  posetili su i Institut Servantes, u kome je Centar za promociju nauke organizovao manifestaciju pod nazivom „Art+Science:Makers“.

Prema rečima Selene Ristić Vitomirović iz Dečijeg centra, njihova poseta Centru za promociju nauke, inicirana je sa njihove strane, zahvaljujući svemu što je rađeno do sada kroz “Ženski potpis“.

„Nakon posete Muzeju primenjene umetnosti i Institutu Servantes, dobili smo mogućnost za dalju promociju žena naučnica, s’ obzirom na to da se mi ovom temom bavimo na jedan potpuno drugačiji i jedinstven način. Na sajmu smo dobili dva punkta, te smo istovremeno promovisali naš film “Ženski potpis“, sajt “Ženski potpis“, plakate sa fotografijama i biografijama 24 naučnice. Podelili smo oko 2000 nalepnica sa njihovim likom, dok ćemo 2000 razglednica, koje je potpisalo 1.500 ljudi, uz prigodne poruke, poslati Zavodu za unapredjenje vaspitanjaiI obrazovanja, Koordinacionom telu (Ministarstvo prosvete i nauke republike Srbije). Ponuđena nam je i izrada kalendara sastavljenog od likova naučnica koje promovišemo“, istakla je Selena.

Inače, kroz projekat “Ženski potpis“ drugu godinu zaredom “Dečiji centar“ iz Zaječara promoviše žene u nauci, uz podršku “EIŽ“ iz Omiša. Nakon snimljenog dugometražnog filma, izrađen je sajt, realizovan kurs 2D animacija, organizovano je gostovanje pet naučnica i realizovana obuka za Wikipediju.

Dizajnirano je 24 plakata sa likovima naučnica.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>