Najnovije vesti
Home / Ritam grada / ČISTKA I U ZAJEČARU: Vučić smenjuje funkcionere koji se nisu pokazali!
ČISTKA I U ZAJEČARU: Vučić smenjuje funkcionere koji se nisu pokazali!

ČISTKA I U ZAJEČARU: Vučić smenjuje funkcionere koji se nisu pokazali!

Tri lokalna odbora Srpske napredne stranke, među kojima je i zaječarski, već su raspuštena, a velika čistka narednih dana sprema se u još četiri ispostave ove partije na lokalu – pišu „Novosti“.

Prema informacijama Večernji novosti, vrh naprednjaka pokazao je „crveni karton“ svojim funkcionerima u Blacu, Velikom Gradištu i Zaječaru, a pred raspuštanjem su i odbori u Užicu, Boru, Bosilegradu, Ražnju… I to je prva faza raščišćavanja u koju je najjača stranka krenula posle analize izbornih rezultata, stanja na terenu i obimnog istraživanja javnog mnjenja.

- Glavni razlog za raspuštanje odbora u Zaječaru i Užicu su loši rezultati na izborima. Ostali odbori, u kojima ćemo izvršiti kadrovske promene, nisu pokazali dovoljan angažman u radu s članstvom i građanima – kaže, za „Novosti“, Darko Glišić, predsednik Izvršnog odbora SNS.

Nova „seča“ na lokalu usledila je posle nedavnog sastanka, koji je Vučić održao sa 850 šefova lokalnih odbora, a na kojem je analiziran njihov rad. Predsednik SNS je tada oštro kritikovao pojedine stranačke kolege što se ne angažuju dovoljno, a zamerio im je da se „kite“ njegovim imenom.

Izvor „Novosti“ prenosi da su naprednjaci rešili da u narednom periodu češće „pretresaju“ stanje na lokalu, posebno zbog prijava koje stižu u centralu o funkcionerima koji su se osilili. Vrh stranke je odlučio da svoje redove očisti od takvih kadrova, kojima su više puta slate opomene pred isključenje.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>